Urijah Faber versus Brian Bowles

1
489

Kort nadat bekend werd dat Demetrious Johnson het tegen Dominick Cruz opneemt, en daarmee tevens de volgende uitdager is van de bantamgewicht titel van de UFC, is er nog een topgevecht in die gewichtsklasse gemaakt voor UFC 139. De vorige uitdager van ‘The Dominator’, Urijah Faber, en de vorige kampioen, Brian Bowles, nemen het tegen elkaar op om ook in aanmerking te komen voor een titegevecht.  

Urijah Faber kennen we allemaal natuurlijk als de man die WEC jarenlang op zijn rug heeft gedragen. Hij is de bekendste vechter die uit de organisatie komt en was de dominanste vedergewicht kampioen van die organisatie met overwinningen op o.a. Dominick Cruz en Jens Pulver, totdat Jose Aldo de titel van hem won, en Faber achterliet met niets anders dan een paars been door alle legkicks die hij te verduren kreeg. Sindsdien heeft hij de sprong gemaakt naar het bantamgewicht en was dus de laatste uitdager van Cruz’s titel.

Brian Bowles is ook bekend uit WEC. Met een record van 10-1 is het altijd een vechter om rekening mee te houden geweest, maar door blessureleed heeft Bowles niet alles uit zijn carrière kunnen halen wat erin zit. Bowles stond op dezelfde card als Cruz & Faber(ufc 132), en kort na zijn overwinning op Takeya Mizaguki lobbyde hij voor een rematch met Cruz. Bowles stormde door de competitievan WEC en verdiende daarmee een titelgevecht tegen de toen onverslaanbaar lijkende Miguel Torres. Bowles won via Knock-out in de eerste ronde wat hem ook tevens knock-out of the night opleverde. In het eerste gevecht als kampioen vocht Bowles tegen Cruz, die Cruz won via TKO na de tweede ronde. Sindsdien is Cruz de beste bantamgewicht in de wereld, en moest Bowles een jaar lang toekijken. 

Oftewel een echt topgevecht voor UFC 139 tussen oud-kampioenen. Beide vechters willen Dominick Cruz weer en de titel. UFC 139 heeft nog niet veel andere matches gepland: naast deze twee toppers is het enige gevecht wat daarnaast gemaakt is een gevecht tussen middengewichten Tom Lawlor en Chris Weidman. Verwacht wordt dat de zwaargewicht titel op het spel staat in de main-event tussen Cain Velasquez en Junios Dos Santos. UFC 139 zal plaatsvinden op 19 november in het HP Pavilion in San Jose, California.

1 COMMENT