UFC 153: Aldo vs. Koch

0
569

UFC 153 zal het event worden waar featherweight champion Jose Aldo en uitdager Erik Koch het tegen elkaar zullen opnemen. Oorspronkelijk was gepland om het titelgevecht aanstaande zaterdag plaats te laten vinden in Calgary, maar vanwege een beenblessure moest de kampioen afzeggen.

Aldo zal dus nu het thuispubliek achter zich hebben in de HSBC Arena in Rio de Janeiro. Dit zal de vierde keer zijn dat Aldo zijn UFC titel verdedigd en de tweede keer op een rij in zijn thuisland. De eerste uitdager was Mark Hominick die strijdend ten onder ging op UFC 129 in Canada. Op UFC 136 werd Kenny Florian via een decision verslagen wat uiteindelijk het laatste gevecht van Florian bleek te zijn. In januari mocht Aldo in Brazilië vechten tegen Chad “Money” Mendes. In het gevecht zou uiteindelijk niet lang duren voordat Aldo met een harde knie het gevecht besliste en het publiek in rende om het te vieren met het publiek.

Uitdager Koch verdiende zijn titelgevecht door Jonathan Brookins te verslaan op UFC Fight Night: Shields vs. Ellenberger in september van 2011. Dit gevecht won hij via unanimous decision waardoor zijn vierde overwinning op een rij een feit werd. Koch bezit een record van 13-1 met de enige verliespartij tegen Chad Mendes via decision.

Naast deze featherweights zullen ook Rampage Jackson en Glover Teixeira het tegen elkaar opnemen. Verwacht wordt dat Erick Silva, de ‘TUF Brazil’ winnaars (Cezar Ferreira en Rony Bezerra) en finalist Godofredo Pepey ook op de card zullen verschijnen. UFC 153 vind plaats op 13 oktober in de HSBC Arena in Rio de Janeiro.