The Ultimate Fighter 16 finale: Resulaten en discussie

1
531

Maar 24 uur verwijderd van UFC on FX 6 kregen MMA fans een tweede event voor hun kiezen van de UFC. De afronding van seizoen 16 van TUF was weer in de Hard Rock Hotel and Casino, de laatste TUF finale was seizoen 4, en werden kijkers getrakteerd op 8 finishes in 10 gevechten. Helaas konden Jamie Varner en Melvin Guillard niet in actie komen doordat Varner zich ziek afmeldde. Dit gevecht is nu verschoven naar UFC 155. Het mocht de pret niet drukken met een paar memorabele momenten.

Colton Smith vs. Mike Ricci
De kijkers van dit seizoen konden dit zien aankomen. Een lange grappling match met een dominante Colton Smith in de hoofdrol. Tegenstander Mike Ricci had geen antwoord voor de veel grotere Smith die hem drie ronde lang onder controle had. Smith probeerde veelal om vanaf de rug met een submission het gevecht te beëindigen, maar kon deze nooit afronden. Het gevecht zou niet zonder drama aflopen: Ricci kon in de laatste minuut in een dominante positie komen en gooide alles op alles om nog een overwinning via submission uit te slepen. Met nog 22 seconde te gaan ging hij voor een armbar, maar Smith werkte zich er snel uit om het gevecht veilig te stellen.
Colton Smith verslaat Mike Ricci via unanimous decision (2X 30-27, 1X 30-26) en wint The Ultimate Fighter 16

Roy Nelson vs. Matt Mitrione
Matt Mitrione en Roy Nelson zouden de avond snel afsluiten in een gevecht die gepland stond voor 5 ronde. Uiteraard zouden de zwaargewichten hier nooit aan toe komen want het duurde in totaal drie minuten. “Meathead” zag er scherp uit en kon met harde trappen het gevecht naar Nelson brengen. Nelson zou in het gevecht komen nadat Mitrione zijn bitje verloor na een stoten wisseling. “Big Country” kwam beter in het gevecht en kon zijn harde stoten raken waarna het nog maar aftellen was tot de knockout. Een uppercut van Nelson was het begin van het einde voor Mitrione die na nog twee stoten van Nelson op de grond zou belanden. Herb Dean had na nog een paar strikes van Nelson genoeg gezien en maakte een einde aan het gevecht.
Roy Nelson verslaat Matt Mitrione via KO, 2:58 in de eerste ronde

De volledige resultaten:
Main Card
Roy Nelson verslaat Matt Mitrione via KO in de eerste ronde
Colton Smith verslaat Mike Ricci via unanimous decision (2X 30-27, 1X 30-26)
Pat Barry verslaat Shane del Rosario via KO in de tweede ronde
Dustin Poirier verslaat Jonathan Brookins via submission (D’arce choke) in de eerste ronde

Prelims op Fuel TV
Mike Pyle verslaat James Head via KO in de eerste ronde
Johnny Bedford verslaat Marcos Vinicius via KO in de tweede ronde
Rustam Khabilov verslaat Vinc Pichel via KO in de eerste ronde
TJ Waldburger verslaat Nick Catone via submission (triangle choke) in de tweede ronde

Prelims op Facebook
Hugo Viana verslaat Reuben Duran via KO in de eerste ronde
Mike Rio verslaat John Cofer via submission (armbar) in de derde ronde
Tim Elliott verslaat Jared Papazian via unanimous decision (2X 30-25, 1X 30-26)

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Hallo Rustam Khabilov, heerlijk die suplexen.

Helaas weer een paar zwakke momenten van de scheidsrechters… Ten eerste de knie van Jared Papazian die niet bestraft werd met een punt aftrek en de trap naar het kruis van Mike Ricci.

Jared Papazian, wat een figuur… Hij en Tim Elliot zullen geen vrienden zijn voorlopig. Ook getuige van deze video voor het gevecht.

Bonus awards goed voor 40.000 dollar:
Fight of the Night: Tim Elliott vs. Jared Papazian
Knockout of the Night: Pat Barry
Submission of the Night: TJ Waldburger

1 COMMENT

  1. Wat een geweldige card. Zo veel spectaculaire finishes, heb ervan genoten. Ik baal er persoonlijk heel erg van dat Colton gewonnen heeft, ik hoop dat de UFC hem in zijn eerste gevecht tegen Abel Trujillo zet, kunnen we lachen.