Ultimate Fight Night 24 resultaten

4
473

Vannacht organiseerde de UFC weer een fight night. Dit keer in Seattle, met als headliner Antonio Rogerio Nogueira vs. Phil Davis. Samen met Dan Hardy vs. Anthony Johnson en Leonard Garcia vs. Chan Sung Jung beloofde dit een mooie avond te worden. En gelukkig bleek dit ook te kloppen.

Lil Nog vs. Phil Davis
De headliner van deze avond was een gevecht tussen een BJJ blackbelt en een succesvol worstelaar. Lilttle Nog zei voor dit gevecht dat het hem niet uitmaakte of deze partij staand of op de grond gevochten zou worden. Davis zou geen enkele kans maken. Helaas voor Nogueira bleek de realiteit anders te zijn en werd hij aan alle kanten gedomineerd. Davis gebruikte zijn worstel skills om naar een unanimous decision te grinden.

Voor deze partij werd Davis gezien als de beste vechter om Jon Jones van zijn troon te stoten, maar helaas voor hem is er na deze partij weinig van die illusie over. Hoewel Davis deze partij domineerde en de unanimous decision won met duidelijke punten, liet hij niet zien dat hij ook maar enige edge over Jones heeft.

Leonard Garcia vs. Chan Sung Jung
Voor veel UFC fans was deze partij de echte headliner van deze avond. Garcia en “The Korean Zombie” stonden al eens tegenover elkaar in de WEC, met als resultaat een fight of the year award. En als het aan Joe Rogan ligt een fight of the century titel.

Gelukkig werden alle verwachtingen ook daadwerkelijk waargemaakt. Een prachtig slugfest met een onverwacht einde. Met nog 1 seconde te gaan in de tweede ronde, tikte Garcia af op een Twister. Een soort zijwaartse neckcrank. Deze submission leverde de Koreaanse Zombie de submission of the night award op.

De volledige resultaten
Main Card
Phil Davis verslaat Antonio Rogerio Nogueira via unanimous decision
Anthony Johnson verslaat Dan Hardy via unanimous decision
Amir Sadollah verslaat DaMarques Johnson via TKO in de tweede ronde
Chan Sung Jung verslaat Leonard Garcia via submission (twister) in de tweede ronde

Undercard
Mike Russow verslaat Jon Madsen via TKO (doctor’s stoppage)
Mackens Semerzier verslaat Alex Caceres via submission (rear-naked choke)
John Hathaway verslaat Kris McCray via split decision
Michael McDonald verslaat Edwin Figueroa via unanimous decision
Christian Morecraft verslaat Sean McCorkle via submission (guillotine choke)
Johny Hendricks verslaat T.J. Waldburger via TKO (punches) in de eerste ronde
Aaron Simpson verslaat Mario Miranda via unanimous decision
Nik Lentz verslaat Waylon Lowe via submission (guillotine choke)

Bonussen
Fight of the Night: Michael McDonald vs. Edwin Figueroa
Knockout of the Night: Johny Hendricks
Submission of the Night: Chan Sung Jung

4 COMMENTS

  1. Had toch wel een beetje meer verwacht van hardy, verder was het gevecht tussen Garcia en the korean zombie GEWELDIG, flying knee’s, snelle hoeken, harde ellebogen en op het einde één van de meeste ingewikkelde en goed getimede submissions die ik in de afgelopen jaren heb gezien!

  2. Kheb zelf ook alle fights zo snel mogelijk gekeken. Veel fights doorgespoeld tot ik een einde zag en dan even terugspoelen om te zien wat de partij stopte.
    Was niet veel aan. Vond Amir wel nice vechten, maar ik ben dan ook wel een fan van hem 🙂 Hoewel hij soms wel een beetje reckless eruit ziet met z’n approach.