UFC-vechter Josh Samman overleden

0
1805
Foto: Brandon Magnus//Zuffa LLC via Getty Images

UFC-vechter Josh Samman is overleden. De Amerikaan lag sinds donderdag in een coma, toen hij buiten bewustzijn werd gevonden op een hotelkamer. Gilbert Smith, die met Samman meedeed aan TUF 17, maakte dit via social media bekend, waarna het treurige nieuws is bevestigd door de Tallahassee Democrat en FOX Sports via manager Gary Ibarra.

Samman werd donderdagavond (lokale tijd) bewusteloos op een hotelkamer in Zuid-Florida gevonden door vriend Hunter Sundberg. De Amerikaan werd samen met kamergenoot Troy Kirkingburg ontdekt, die dood werd verklaard op het moment dat hij ontdekt werd.

Kirkingburg was een omroeper voor Combat Night, een regionale MMA-promotie die gerund werd door Samman. Geruchten gaan dat dit het gevolg was van een overdosis heroïne, hoewel dat nooit bevestigd is.

Samman vocht vijf keer in de UFC, waarin hij drie keer wist te winnen. In 2013 maakte Anqa zijn debuut in ‘s werelds grootste MMA-organisatie, toen hij de halve finales van TUF 17, onder leiding van coach Jon Jones, bereikte en op het afsluitende finale-evenement Kevin Casey versloeg.

Anqa was ook een schrijver voor Bloody Elbow, FloCombat en UFC.com. In april publiceerde hij The Housekeeper: Love, Death & Prizefighting, een boek waarin hij schrijft over zijn geschiedenis met drugsgebruik en het plotselinge overlijden van zijn vriendin Hailey Bevis, die in 2013 betrokken was bij een fataal auto-ongeluk.

Samman is 28 jaar oud geworden.