UFC wordt nog lichter

12
1323


De UFC wordt waarschijnlijk eind dit jaar nog lichter met een nieuwe 125-pounds (56,8 kg) flyweight divisie. Dit zal de achtste gewichtsklasse worden binnen de UFC. Begin dit jaar werden de divisies uitgebreid met een 145-pound (65,9 kg) featherweight en een 135-pound (61,4 kg) bantamweight divisie na het opkopen van de organisatie WEC.

Dana White, de UFC president, heeft aangegeven dat het toevoegen van een flyweight divisie een grotere uitdaging gaat zijn omdat ze nieuwe vechters moeten tekenen en een nieuwe kampioen moeten kronen. Een aantal UFC vechters waaronder Joseph Benavidez en Demetrious Johnson hebben aangegeven naar flyweight te willen zakken, maar veel nieuwe vechters worden gezocht. Er zijn verschillende mogelijkheden om een kampioen te kronen, zegt Dana White, en een tournament wordt hierin niet uitgesloten.

Het wordt nog even afwachten maar de explosiviteit van deze lichte vechters gaat zorgen voor een erg mooie toevoeging aan de UFC gewichtklassen.

12 COMMENTS

 1. Je bedoelt andersom hoop ik voor je?;)
  UFC moet even gas terug nemen. Ze willen te veel te snel, ben bang dat het ten koste gaat van de kwaliteit. UFC fans moeten nog wennen aan bantam en featherweight laat staan flyweight.

 2. nog meer vechters…..
  weet iemand hoeveel vechters de ufc onder contract heeft?
  alle gewicht klasse bij elkaar.
  maar de gevechten in de lichtere klasse zijn vaak wel spectaculair door hun snelheid en explosiviteit.
  ik wil zo een mannetje wel eens tegen over strufe zien staan [niet om te vechten]
  om te kijken naar het verschil qua gewicht en hoogte