UFC wil Jose Aldo tegen Renato Moicano zetten op 2 februari in Fortaleza

0
277
Foto: Andrius Petrucenia CC BY-SA 2.0

De twee beste Braziliaanse vedergewichten van het moment staan 2 februari tegenover elkaar op UFC Fight Night 144 in Fortaleza. Voormalig UFC-kampion Jose Aldo vecht zijn eerste partij van 2019 tegen Renato Moicano, meldt MMAjunkie.

Aldo boekte 28 juli zijn eerste zege na twee verliespartijen tegen kampioen Max Holloway op rij. Toen won de voormalig kampioen van Jeremy Stephens op UFC on FOX 30 via TKO in de eerste ronde dankzij een rake leverstoot. De 32-jarige Aldo staat momenteel tweede op de UFC-vedergewichtranglijst.

Moicano staat vierde. De 29-jarige vechter won vijf van zijn zes UFC-gevechten sinds hij in december 2014 debuteerde. Alleen Brian Ortega wist hem nog te kloppen op UFC 214 met een sterke comeback in de derde ronde, waarin Moicano moest afkloppen door een guillotine choke.

Sindsdien won Moicano twee gevechten op rij van Calvin Kattar en Cub Swanson. Op UFC 231 zou hij vechten tegen Mirsad Bektic, maar de Bosniër moest voor dat gevecht geblesseerd afhaken. Toch was Moicano aanwezig in Toronto als reservevechter voor de hoofdpartij tussen Holloway en Ortega, hoewel hij een pond te zwaar woog om daadwerkelijk voor de gordel te mogen vechten.

UFC Fight Night 144 in Fortaleza sluit af met een gevecht tussen Raphael Assuncao en Marlon Moraes. Aldo en Moicano verzorgen het co-main event.