UFC wil Anderson Silva in China tegen Kelvin Gastelum

0
504
Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC via Getty Images

De UFC wil nogmaals proberen om het gevecht tussen Anderson Silva en Kelvin Gastelum te maken, meldt Damon Martin van FloCombat. De twee middengewichten zullen tegenover elkaar staan op 25 november in het main event van het aanstaande UFC-evenement in Shanghai.

Silva vs. Gastelum stond al een keer eerder gepland op UFC 212. Uiteindelijk ging dat niet door omdat laatstgenoemde een dopingschorsing aan zijn broek kreeg voor het gebruik van marihuana rondom zijn laatste gevecht.

Op 11 maart, een kleine drie maanden voor UFC 212, versloeg Gastelum Vitor Belfort in Fortaleza. De winst, via TKO in ronde een, werd omgezet naar een No Contest toen de TUF 17-winnaar werd betrapt met sporen van marihuana. Hierdoor werd zijn partij met The Spider op UFC 212, die al gepland stond, afgelast.

Pensioen
Hierdoor vocht Silva ook niet op het evenement in Rio de Janeiro, waarna hij het aan de stok kreeg met de UFC. The Spider dreigde met pensioen te gaan als hij niet voor de interim-UFC-middengewichttitel mocht vechten tegen Yoel Romero, wat uiteindelijk ook niet gebeurde.

De UFC en Dana White gingen niet in op de dreigementen van de 42-jarige Silva, die zijn laatste gevecht op UFC 208 won van Derek Brunson. Desondanks lijkt het weer goed tussen de voormalig UFC-kampioen en de UFC, aangezien Silva in november weer gaat vechten.

Het aanstaande UFC-evenement in de Chinese miljoenenstad is het eerste evenement van de UFC op het vaste land van China. Andere partijen zijn nog niet bekend.