UFC versoepelt cannabisbeleid, NSAC geïnteresseerd

0
451

Pat Healy 3

De UFC zal het beleid rond cannabis aanpassen voor internationale events waar geen commissie uit de Verenigde Staten bij betrokken wordt. Het huidige limiet van 50 Nanogram per milliliter zal worden verhoogd naar 150 Nanogram per milliliter, aldus Marc Ratner, van de UFC, tegenover MMAjunkie.com. Hier is de Nevada State Athletic Commission in geïnteresseerd en overwegen zij het zelf te gaan opvolgen.

“When we self-regulate around the world, we are going to go the WADA standard of 150. So we’re starting that immediately.”

Cannabis-gebruik in MMA is een ‘hot topic’ door het hoge aantal gevallen en schorsingen die uitgedeeld worden na het betrappen erop. Voorbeelden zoals Pat Healy, Nick Diaz, Dave Herman en Robbie Peralta komen hierbij ter gedachten. Ratner is al eens voor de NSAC verschenen om de regelgeving rond cannabis te versoepelen. Wat de UFC hoopt is dat de NSAC, commissie van de vechthoofdstad van de wereld Las Vegas, deze regels ook zullen gaan hanteren. Ratner complimenteert de commissie met de vooruitgang die is geboekt.

“I want to commend the committee. This goes along with the UFC’s thinking, as well as my own, that we’re moving progressively to the future, and times are changing.”

Ook heeft de NSAC de mogelijkheid besproken om het dopingcontroles strenger te doen. Hierbij is het mogelijk dat de testosteron/epitestosteron verhouding van 6 tot 1 verlaagt zal worden naar 4 tot 1, het testen op humaan choriongonadotrofine, het doen van bloed- en urinetesten buiten competitie en biologische paspoorten, aldus dezelfde site.

De UFC hanteert eigen regels als het gaat om events in het buitenland en hanteert dan ook de eigen straffen en schorsingen, zoals Chris Leben die na UFC 138 een jaar werd geschorst vanwege het gebruik van illegale pijnstillers.