UFC Sweden: Resulaten en discussie

18
587

De UFC was gisteravond weer eens in Europa te vinden. In Stockholm, Zweden vond UFC on Fuel 2 plaats met een Nederlander in de hoofdrol. Naast bekende UFC fighters als Thiago Silva, Alexander Gustafsson en Brian Stann was er ook plaats voor de Afghaanse Nederlander Siyar Bahadurzada, die het opnam tegen Paulo Thiago.

Hoogtepunten
UFC on Fuel 2 was eigenlijk een aaneenschakeling van hoogtepunten. Alle gevechten op de main card waren erg vermakelijk om te zien met als hoogtepunt de KO overwinning van Siyar na 42 seconden, waarmee hij de KO of the Night bonus binnensleepte. Brad Pickett en Damacio Page kregen de Fight of the Night bonus toegewezen na een gevecht op super hoog tempo dat eindigde in een submission overwinning voor Pickett. De Submission of the Night bonus ging naar John Maguire die in de tweede ronde een erg mooie armbar aanzette bij DaMarques Johnson.

De resultaten

Main card
Alexander Gustafsson verslaat Thiago Silva
Brian Stann verslaat Alessio Sakara via first-round TKO
Siyar Bahadurzada verslaat Paulo Thiago via first-round TKO
Dennis Siver verslaat Diego Nunes via unanimous decision
John Maguire verslaat DaMarques Johnson via submission (armbar)
Brad Pickett verslaat Damacio Page via submission (rear-naked choke)

Prelims (Facebook)
James Head verslaat Papy Abedi via submission (rear-naked choke)
Cyrille Diabate verslaat Tom DeBlass via majority decision
Francis Carmont verslaat Magnus Cedenblad via submission (rear-naked choke)
Reza Madadi verslaat Yoislandy Izquierdo via submission (guillotine)
Simeon Thoresen verslaat Besam Yousef via submission (rear-naked choke)
Jason Young verslaat Eric Wisely via unanimous decision

18 COMMENTS

  1. Leuke card!
    – Top hoe Stann na zijn verlies tegen Sonnen toont dat hij nog altijd een van de betere middengewichten is. Echt iemand die leert uit zijn fouten! Lekker agressief iemand als Sakara aanvallen en TKO’en –> Nice!
    – Siyar.. ja, weinig over te zeggen (positief dan).. Munoz zei het al in de prefight show, iemand om te volgen in de UFC!
    – Pickett tegen Page was een zeer vet gevecht, lekker tempo en zoals Pieter Oo al zei, ik begin Pickett ook steeds meer te mogen.
    – Van het main event had ik meer verwacht. Ik was dolblij dat Thiago Silva terug was, had hem ook als winnaar verwacht. Zijn plan was om nog 10x meer agressiever te zijn dan vroeger, maar hij mocht die mening al snel herzien. Knap hoe Gustaffson het gevecht steeds weet te controleren. Slimme technische vechter. Laat hem maar eens tegen Shogun of Machida vechten (maar dan met een ander broekje aan)!