UFC sluit deal met ESPN over online uitzendrechten

0
770
Foto: UFC

De UFC heeft een overeenkomst bereikt met ESPN over een groot deel van de uitzendrechten. Per januari 2019 zullen in de Verenigde Staten vijftien UFC-evenementen van twaalf gevechten per jaar uitgezonden worden op ESPN+ (ESPN Plus) voor zo’n 150 miljoen dollar per jaar, maakt de UFC zelf bekend.

De UFC en ESPN en Disney Company hebben een overeenkomst van vijf jaar afgesloten die veel gevolgen zal hebben voor UFC Fight Pass, het online platform van de UFC. Veel content dat nu exclusief op UFC Fight Pass komt zal vanaf volgend jaar naar ESPN+ gaan.

Zo zal vanaf juni 2019 het derde seizoen van Dana White’s Contender Series naar het online platform van ESPN gaan, net zoals alle voor- en nabeschouwingen. Ook dingen als UFC Countdown, wegingen, persconferenties en een aantal nieuwe shows gaan er naartoe.

ESPN+ is een gloedniew online platform dat sinds vorige maand online is. Abonnees betalen vijf dollar per maand of vijftig dollar per jaar en krijgen ook toegang tot andere sportgerelateerde niet-UFC-content. Een ESPN+-abonemment zal korting geven op UFC Fight Pass.

Dit jaar loopt de huidige uitzendovereenkomst van de UFC met het Amerikaanse FOX Sports ten einde. Mogelijk wordt deze later nog in een ander format verlengd, aangezien de UFC jaarlijks meer dan alleen vijftien televisie-evenementen en dertien pay-per-views organiseert.

Nederland
Wat voor gevolgen dit voor Nederlandse abonnees van UFC Fight Pass heeft is nog onduidelijk. Momenteel liggen de uitzendrechten van alle UFC-evenementen in Nederland bij FOX Sports.