UFC schorst Caceres, ontslaat Fukuda na gefaalde drug tests

0
423

UFC officials hebben vandaag bekend gemaakt dat bantamweight Alex Caceres geschorst is na een gefaalde drug test na UFC on FUEL TV 8. Voor Riki Fukuda pakt het nog slechter uit: nadat ook bekend werd dat hij stimulerende middelen heeft gebruikt is hij ontslagen door de UFC.

Caceres won op 3 maart in Japan zijn gevecht van Kyung Ho Kang via split decision. Als gevolg van deze test is deze overwinning omgezet naar een No Contest door de UFC zelf, aangezien er geen commissie in Japan is zoals in elke staat in de Verenigde Staten en Canada. “Bruce Leeroy” is gepakt vanwege sporen van cannabis. De Amerikaan is zes maanden geschorst en moet een drugsrehabilitatie cursus volgen.

Fukuda is gepakt met een mix van fenylpropanolamine, norpseudoephedrine en efedrine. Op het resultaat van het gevecht had het geen invloed: Fukuda verloor van Brad Tavares en dat zal ook zo blijven staan. De Japanner, vechtend bij American Kickboxing Academy, vocht vijf keer in de UFC, waarvan hij twee gevechten won en drie verloor. Fukuda maakte op Twitter bekend ontslagen te zijn door de organisatie.