UFC Rio: Royce Gracie wil weer knokken

6
508

UFC 134 is nog niet officieel bekend gemaakt door Zuffa, maar zal naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden op 27 augustus in Rio de Janeiro, Brazilië. Royce Gracie heeft onlangs aangegeven dat hij graag nog één keer de kooi in wil stappen en nu zijn er UFC pioniers opgestaan die het graag tegen hem op willen nemen.

Art Jimmerson
Art Jimmerson, bekend van de bokshandschoen aan zijn linkerhand, wil graag zijn enige MMA verlies partij revancheren. Bij UFC 1 stapte hij de kooi in zonder te weten wat grappling überhaupt was en tikte al af voordat Royce ook maar dicht bij een submission kwam. De MMA carrière van Jimmerson duurde helaas maar kort. Hij heeft nog steeds een 0-1 record.

Dan Severn
Een andere old skool UFC fighter die graag met Gracie de kooi in wilt is Dan Severn. “The Beast” is natuurlijk een legende in het MMA. Iedereen die de oude UFC gala’s heeft gezien snapt wel waarom. Zijn greco/roman worstel skills waren gevreesd en zijn partijen waren altijd spannend. Terwijl Jimmerson met zijn 0-1 record niet echt indruk maakt, heeft Severn één van de meest indrukwekkende records in de MMA geschiedenis. Severn vecht nog steeds regelmatig en is op dit moment 98–16–7.

UFC: Rio
De rest van de kaart ziet er ook niet verkeerd uit. Partijen die al vast staan zijn:

Anderson Silva vs. Yushin Okami
Forrest Griffin vs. Mauricio Rua
Thiago Tavares vs. Spencer Fisher
Luiz Cane vs. Stanislav Nedkov

6 COMMENTS

  • Okami vs Marquardt was een top contender gevecht.
   De winnaar daarvan was al eerder een titelgevecht beloofd.

   Ben blij dat Okami eindelijk zijn titelgevecht krijgt.
   Die jongen verdient het gewoon dik na zijn indrukwekkende 10-2 in de UFC.

   Zou het ook leuk vinden als we een keer een Japanse UFC kampioen hadden!

  • Ik hoop dat dat niet gebeurt… Ga je naar brazilië, voor het eerst in een lange tijd, vul je een main-event spot in met een 52-jarige zwaargewicht tegen een 44-jarige welterweight die voor het eerst weer een match heeft in een aantal jaar. Doe maar niet! Kan alleen maar slecht worden…