Zeven gevechten bekend voor UFC on Fox 6

0
680

UFC on Fox 6 zal als podium dienen voor het UFC flyweight title gevecht van John Dodson en Demetrious Johnson. Naast dit gevecht zijn er nog zeven andere gevechten gepland, onder andere Rampage Jackson tegen Glover Teixeira, Hatsu Hioki tegen Clay Guida en Donald Cerrone tegen Anthony Pettis. UFC on FOX 6 zal op 26 januari 2013 in de United Center in Chicago plaatsvinden.

Het flyweight titelgevecht zal het tweede titelgevecht van Demetrious Johnson zijn die niet op pay-per-view is. Op UFC Live 6 nam “Mighty Mouse” het toen op Dominick Cruz voor de UFC bantamweight title. Toen verloor hij via unanimous decision. Dit was voordat de flyweights geïntroduceerd waren in de UFC. John Dodson kan na Matt Serra, Forrest Griffin en Rashad Evans de vierde TUF-winnaar worden met een UFC titel. “The Magician” won TUF 14 uitkomend voor Team Mayhem door TJ Dillashaw van Team Bisping KO te slaan.

Het gevecht tussen Rampage Jackson en Glover Teixeira was al bekend, maar heeft nu ook een podium gekregen. Teixeira en Rampage moesten oorspronkelijk op UFC 153 tegen elkaar, maar een geblesseerde Rampage moest afzeggen vanwege een blessure. Fabio Maldonado verving de Amerikaan en vocht toen tegen Teixeira.

Een ander gevecht dat door blessureleed uitgesteld is gaat tussen Donald Cerrone en Anthony Pettis. Pettis herstelde niet zo hard als gehoopt van een schouderblessure waardoor zijn laatste gevecht dateert van februari 2012 in Japan toen hij Joe Lauzon KO schopte. Cerrone vocht voor het laatst op UFC 150 tegen Melvin Guillard. Toen won hij ook via een headkick in de eerste ronde. De winnaar zal waarschijnlijk de winnaar van Benson Henderson vs. Nate Diaz ontmoeten voor de UFC lightweight title.

Clay Guida zal tegen Hatsu Hioki zijn featherweight debuut maken. Na zijn verliespartij tegen Maynard besloot “The Carpenter” om Frankie Edgar achteraan te gaan met een overstap naar 145 pond. Hioki hoopt via Guida weer op de winnende weg terug te keren na verloren te hebben van Ricardo Lamas. Opvallend was dat Hioki daarvoor een titelgevecht met kampioen Jose Aldo afsloeg omdat hij zich nog niet klaar voelde voor een gevecht om de UFC featherweight titel.

Ook wordt het gevecht tussen Ricardo Lamas en Erik Koch van UFC 155 naar deze card verplaatst. De volledige card ziet er nu als volgt uit:

Demetrious Johnson vs. John Dodson voor de UFC flyweight title
Donald Cerrone vs. Anthony Pettis
Quinton Jackson vs. Glover Teixeira
Erik Koch vs. Ricardo Lamas
TJ Grant vs. Matt Wiman
Clay Guida vs. Hatsu Hioki
Mike Russow vs. Shawn Jordan