UFC plant vijf Canadese events in 2014

0
546

UFC Canada

De UFC heeft, door middel van een speciale persconferentie, bekend gemaakt dat het in 2014 vijf keer in Canada zal langskomen. Na drie bezoeken in 2013, staat het totaal aan events in het Noord-Amerikaanse land op veertien. De steden Halifax en Quebec zullen dit jaar voor het eerst de UFC verwelkomen.

Op 16 april zal het eerste event plaatsvinden met The Ultimate Fighter Nations Finale: Canada vs. Australia in de stad Quebec. Coaches Patrick Cote van Canada en Kyle Noke van Australië zullen, net zoals hun studenten op TUF: Nations, tegen elkaar gaan vechten op dit event. De main event zal gaan tussen Michael Bisping en Tim Kennedy. De Engelsman mag weer vechten na een slepende oogblessure die hem lange tijd aan de kant hield. Dana White heeft deze week verklaard dat hij weer gezond is, waarna UFC.com direct melding maakte van dit gevecht. Onderling hebben de twee via Twitter al genoeg over elkaar gezegd, dus een gevecht was al vroeg in de maak. Nu “The Count” weer mag vechten, is het gevecht officieel gemaakt.

Op 14 juni zal UFC 174 plaatsvinden in de Rogers Arena in Vancouver. Dit wordt de derde keer, na UFC 115 en UFC 131, dat de UFC Vancouver bezoekt. Twee voormalig kampioen vochten in deze stad hun laatste gevecht: Chuck Liddell en Shane Carwin. Voormalig UFC licht zwaargewichtkampioen Liddell vocht op UFC 115 zijn laatste gevecht in de main event tegen voormalig middengewichtkampioen Rich Franklin, maar dan in de General Motors Place op 12 juni 2010. Toen sloeg “The Ace” Liddell in de tweede ronde knock-out. Interim zwaargewichtkampioen Shane Carwin vocht in de main event van UFC 131 tegen Junior dos Santos. Dit was zijn eerste gevecht na zijn verliespartij tegen Brock Lesnar en tweede verliespartij in zijn loopbaan. Op 7 mei 2013 besloot hij uiteindelijk na veel blessureleed te stoppen.

Toronto zal op 27 september UFC 178 organiseren in de Air Canada Centre. Helaas heeft de UFC niet besloten om weer naar The Rogers Centre te gaan waar Georges St-Pierre vocht tegen Jake Shields op UFC 129. 55.000 mensen waren toen getuigen van hun Canadese held die won via unanieme beslissing. Dit toeschouwersaantal staat is nog steeds het record voor een UFC-event.

Een kleine twee weken later komt de UFC voor het eerst in Halifax in het oosten van Canada. Hier zal geen pay-per-view, maar een UFC Fight Night georganiseerd georganiseerd worden. TJ Grant, nummer drie op de UFC Lightweight Rankings, hoopt op deze card zijn comeback te maken na een hersenschudding die hij opliep tijdens training voor zijn titelgevecht met Benson Henderson op UFC 164. Grant liep deze hersenschudding tijdens grappling en werd vervangen door Anthony Pettis. Een gevecht tussen Pettis en Grant werd gepland voor UFC on FOX 9, maar diezelfde blessure hield Grant ook voor dat event aan de kant. Hij heeft nog steeds last van hoofdpijn en momenten van l. Uiteindelijk zal het dus ruim een jaar duren voor de grijze muis weer in de octagon zal stappen na zijn laatste gevecht tegen Gray Maynard op UFC 160 in mei. Of Grant nog steeds een titelgevecht zal krijgen is nog niet bekend.

De UFC sluit het jaar 2014 in Canada op 6 december af in de bekende Bell Centre in Montreal. Van alle steden in Canada, heeft Montreal de meeste events georganiseerd met zes. Georges St-Pierre vocht op vier van deze cards op UFC 83, 124, 154 en 158. UFC 113: Machida vs. Rua 2 en UFC 97: Redemption (Anderson Silva vs. Thales Leites) vonden ook plaats in dezelfde arena. Mogelijke match-ups voor deze en andere events in Canada, naast de Ultimate Fighter Nations Finale, zijn nog niet gemaakt en zijn ook nog te vroeg om over te speculeren, aldus Tom Wright, uitvoerend directeur voor de UFC in Canada.