UFC op 7 juni naar Albuquerque, New Mexico

0
599

Greg Jackson

De UFC komt naar New Mexico. Op 7 juni zal de grootste MMA-organisatie haar debuut maken in de stad in de Tingley Coliseum in Albuquerque voor een UFC Fight Night. De main event is al bekend met voormalig UFC lichtgewicht kampioen Benson Henderson die het zal opnemen tegen Team Jackson-Winkeljohn vechter Rustam Khabilov, aldus het plaatselijke Albuquerque Journal.

Benson Henderson zal tegen Khablilov zijn pad naar een nieuw titelgevecht vervolgen. “Smooth” verloor de titel na anderhalf jaar in augustus in de main event van UFC 164 aan Anthony Pettis. Aangezien dit zijn tweede verlies tegen “Showtime” was, lijkt de weg nog lang voor een eventueel derde gevecht tegen de huidige titelhouder. In de main event van UFC on FOX 10 zette hij een goede eerste stap door number 1 contender Josh Thomson te verslaan, hoewel dit niet heel overtuigend ging. Henderson kreeg de split beslissing mee van de jury, hoewel de meerderheid dacht dat Thomson had gewonnen. Desondanks staat de voormalig kampioen van de UFC en WEC nog steeds op de eerste plaats van de UFC Rankings in zijn gewichtsklasse, achter Pettis.

Tegenstander Rustam Khabilov is momenteel ongeslagen in de UFC en zal in Henderson zijn sterkste tegenstander tot nu toe treffen. In zijn eerste gevecht maakte de vechter uit Dagestan indruk door Vinc Pichel meerdere keren over zijn hoofd heen te gooien, waarna Pichel knock-out ging. Op UFC Fight for the Troops 3 vocht “Tiger” voor het laatst tegen Jorge Masvidal. Hiermee verdiende hij de ‘Fight of the Night’-bonus.

Hoewel Khabilov uit Dagestan komt, zal hij toch het gevoel hebben van een thuiswedstrijd. “Tiger” traint bij Team Jackson-Winkeljohn in Albuquerque, net zoals vele andere vechter in de UFC zoals Jon Jones, Carlos Condit, John Dodson, Diego Sanchez. De overeenkomst die deze eerdergenoemde vechters hebben, is dat zij allemaal een titel in de UFC hebben bemachtigd of tenminste voor een titel hebben gevochten in de organisatie. Zal Khabilov de volgende zijn met een overwinning op Henderson? Daarnaast is het ook mogelijk dat voormalig bokskampioene Holly Holm zich wellicht binnenkort in dit rijtje kan voegen. Momenteel is ze 6-0 als MMA-vechtster en mag ze op 24 april vechten voor de Legacy FC vrouwen bantamgewicht titel. Ook zij traint bij dezelfde gym als Khabilov en had al een ontmoeting met UFC-president Dana White afgelopen weekend.

Voelker vs. Benoist
Een ander gevecht dat gepland staat voor 7 juni zal gaan tussen Bobby Voelker en Lance Benoist, aldus UFC officials. Voelker verloor zijn eerste drie gevechten in de organisatie, maar is niet door Dana White ontslagen achteraf. White maakte een duidelijk statement na de laatste verliespartij van Voelker door te zeggen dat vechters als hij niet ontslagen worden.