UFC ontslaat nog meer vechters

4
730

Leonard Garcia

Zoals Dana White heeft beloofd, zijn er de laatste aantal weken nog meer vechters van de UFC ontslagen. Verspreid over de laatste twee weken zijn er in totaal achttien ontslagbriefjes de deur uit gegaan. Hierbij zitten vijf deelnemers van het afgelopen seizoen van The Ultimate Fighter

De eerste ontbonden contracten werden bekend gemaakt op 27 april. Toen werden Phil de Fries (2-3 in de UFC) Besam Yousef (0-2 in de UFC) en Chris Spang (0-1 in de UFC) samen met TUF 17-deelnemers Kevin Casey (0-1 in de UFC), Jimmy Quinlan (0-1 in de UFC), Collin Hart (0-1 in de UFC), Gilbert Smith (0-1 in de UFC) en Adam Cella (0-1 in de UFC) ontslagen.

Clifford Starks (1-2 in de UFC) volgde na een verliespartij op UFC 159 tegen Yoel Romero. Starks ging hard knockout na een knie van Romero. De knockout leverde Romero nog een ‘Knockout of the Night’ bonus op. Starks begon met een overwinning in de organisatie op Justin Jacoby via unanimous decision. Hierna volgde een verliespartij tegen Ed Herman via rear naked choke.

Op 8 mei werden veteranen Leonard Garcia (6-10-1 in 6 jaar Zuffa) en Bart Palaszewski (5-6 in 4,5 jaar Zuffa) ontslagen. Beide vechters verloren hun laatste paar gevechten waardoor een ontslag eraan zat te komen. Publieksfavoriet Garcia verloor zijn laatste vijf gevechten, maar was meestal werd verzekerd van een plek onder Zuffa vanwege zijn spectaculaire vechtstijl, te denken aan de twee gevechten met Nam Phan en twee gevechten met Jung Chan-Sung. Palaszewski verloor zijn laatste drie gevechten van achtereenvolgend Hatsu Hioki, Diego Nunes en Cole Miller.

Niet lang hierna volgden featherweights Antonio Carvalho (2-2 in de UFC) en Pablo Garza (3-4 onder Zuffa). Garza schreef geschiedenis toen hij in het eerste featherweight-gevecht van de UFC vocht. Op de finale van The Ultimate Fighter 12 won hij van Fredson Paixão via een harde knie naar de kin van Paixão. Dit was tevens ook zijn Garza’s featherweight debuut. Carvalho’s laatste verliespartij was wat controversieel doordat scheidsrechter Yves Lavinge volgens velen te vroeg een einde maakte aan het gevecht met Darren Elkins.

Tot slot volgden de laatste namen op 8 mei. Toen werden bantamweights Reuben Duran (1-3 in de UFC) en Issei Tamura (1-2 in de UFC) samen met featherweights Kurt Holobaugh (0-1 in de UFC), Justin Lawrence (1-2 in de UFC) en Sam Sicilia (1-2 in de UFC) ontslagen. De laatste twee namen, Lawrence en Sicilia, zijn vooral bekend als deelnemers aan The Ultimate FIghter 15.

Is het zonde of terecht dat deze vechters zijn ontslagen?

4 COMMENTS

 1. Ze halen natuurlijk elke keer veel vechters erbij van de TUF,
  En nu moeten de heren ook plek maken voor de vrouwen.

  Ik vind veel mensen wel vrij vroeg ontslagen, sommige met maar 1 pot in de UFC.
  Maar 1 kans om zichzelf te bewijzen.

 2. Als je kijkt naar de records vind ik het in het merendeel terecht, neem bijvoorbeeld Garcia, die heeft vaker het voordeel van de twijfel gekregen maar heeft nu 5 gevechten op rij verloren.
  Ben het er ook wel mee eens dat die mensen van tuf 17 zijn ontslagen, ik vond het al raar dat ze allemaal een contract kregen. Zeker als je kijkt naar mensen als Casey, die naar mijn idee gewoon niet op UFC niveau zitten.
  Enige waar ik echt van baal is Justin Lawrence, was al een groot fan van hem toen hij aan tuf mee deed en na zijn knockout tegen John Cofer vond ik hem helemaal geweldig maarja, laatste 2 gevechten verloren, dus begrijp het wel.

 3. Ik vind het altijd raar waarom de meerderheid van de TUF toch een UFC contract krijgt….

  Maarja ze zijn wel opzoek naar de nieuwe kampioenen. Het is een soort van afval race met een paar kansen die je krijgt.
  Tenzij je gewoon een goede show kunt weggeven:) dan mag je ook blijven.