UFC on FOX 31: Al Iaquinta bokst zich langs Kevin Lee

0
435
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Al Iaquinta heeft het allerlaatste UFC-gevecht op FOX gewonnen. Ragin’ Al was opnieuw te sterk voor Kevin Lee, waarna hij na vijf ronden vechten in Milwaukee tot winnaar uitgeroepen werd. Iaquinta won drie ronden dankzij zijn betere boksvaardigheden.

De eerste ronde was het meest gelijkopgaand en daarin scoorde Iaquinta met snelheid, een hoger volume en meer variatie. Alles dat Lee gooide was hard, maar toch nam hij meer schade door Iaquinta’s stoten. Een van de opvallende dingen waar Ragin’ Al mee scoorde was een stoot of elleboog na het pakken en loslaten van Lee’s been pakte voor een takedown.

In de twee ronden die volgden kwam Lee er beter in. Niet omdat hij beter ging boksen, maar omdat hij Iaquinta in beide ronden tegen het canvas kreeg en in zijn beste posities kwam op de rug. Daar deed hij schade met ellebogen en stoten, maar afmaken met een rear-naked choke lukte niet.

Desondanks bleef Iaquinta beter boksen en maakte hij met zijn stoten het verschil in het slot. In de eerste minuut van de vierde ronde bracht hij Lee al aan het wankelen met een paar voltreffers waarmee The Motown Phenom in zijn achteruit gezet werd, waarna hij scherp bleef en goed scoorde.

In de slotronde liet Iaquinta namelijk voor het laatst zien dat hij de betere en snelle bokser was en daarbij kon hij een grondaanval van Lee neutraliseren. In de slotminuut drukte de New Yorker nog zijn stempel, waardoor er geen twijfel bestond over wie het beste eindigde en de ury tot winnaar moest uitroepen.

Barboza pijnigt taaie Hooker
Edson Barboza heeft Dan Hooker een pijnlijke nederlaag bezorgd, in de letterlijke zin van het woord. De Braziliaan trapte Hangman tweeënhalf ronde lang tot de Nieuw-Zeelander niet meer verder kon en de strijd moest staken.

Hooker kwam eerst naar voren met zijn handen bij zijn heupen om trappen tegen de ribben op te vangen en opende zelf met veel trapwerk. Barboza trapte veel terug en liet daarbij gauw merken dat dit niet de weg was waarop Hooker zou kunnen winnen. Hij was sneller, explosiever en raakte meer, waardoor Hangman na vier minuten al begon af te remmen.

Vanaf de tweede ronde begon Hooker al moeilijk te lopen dankzij de vele beentrappen en werd het een lange lijdensweg. Als verweer wilde hij de afstand minimaliseren om met kortere stoten en trappen te werken, maar Barboza schakelde met clinchen en knieën tegen de organen bovenop de vele trappen die hij bleef gooien naar Hookers benen.

Na anderhalf ronde was Hooker al zo goed als klaar voor de slacht, maar hij hield zich flink en bleef in het gevecht tot hij drie minuten voor het einde in elkaar zakte. Toen pas gaf hij zich gewonnen na een serie aan rake trappen richting zijn maag.

Font bokst zich langs Pettis op vijandig grondgebied
Rob Font heeft Sergio Pettis terug op bantamgewicht verwelkomd met een duidelijke nederlaag. Font klopte de vechter uit Milwaukee via unaniem jurybesluit door alle ronden op zijn naam te schrijven: 3x 30-27.

In het begin werd het al duidelijk dat Font zich zou focussen op boksen tegen de kleinere Pettis. Hierbij gebruikte hij zijn lengte goed om The Phenom van afstand te raken zonder geraakt te worden. Door de impact van Fonts jabs en combinaties deed Pettis weinig terug en werd hij ook constant naar achteren gedreven.

Na twee ronden was Pettis’ rechteroog flink opgezwollen en moest hij nog een konijn uit de hoge hoed toveren om kans te maken op de zege. Deze kwam er niet, mede doordat Font vasthield aan zijn tactiek en in de laatste drie minuten de wedstrijd uitzong met een takedown en controle bovenop.

Oliveira neemt snel revanche op Miller
Charles Oliveira had weinig moeite met Jim Miller in het openingsgevecht van het hoofdkaart. De Braziliaan klopte Miller via submissie door rear-naked choke in een kleine anderhalf minuut. Oliveira nam na acht jaar revanche voor de eerste ontmoeting op UFC 119, waarin Miller won in twee minuten won met een kneebar.

Ondanks de manier waarop dat eerste gevecht eindigde, had Do Bronx geen moeite om het grondgevecht snel aan te gaan. Na een halve minuut tilde hij Miller van zijn voeten om hem overtuigend op de grond te smijten en zijn benen in te hakken van achteren.

Daarna wist iedereen wat de volgende stappen waren van Oliveira: arm wikkelen om de keel, hand van de andere arm op Millers achterhoofd en aanzetten tot het afkloppen. Oliveira breidde zijn UFC-record uit naar twaalf overwinningen via submissie in de organisatie.

De volledige resultaten:
Main card:
Al Iaquinta verslaat Kevin Lee via unaniem jurybesluit (2x 48-47, 1x 49-46)
Edson Barboza verslaat Dan Hooker via TKO, 2:19 in ronde 3
Rob Font verslaat Sergio Pettis via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Charles Oliveira verslaat Jim Miller via submissie (rear-naked choke), 1:15 in ronde 1

Prelims:
Zak Ottow verslaat Dwight Grant via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Drakkar Klose verslaat Bobby Green via unaniem jurybesluit (3x 29-28)
Joaquim Silva verslaat Jared Gordon via knock-out, 2:39 in ronde 3
Jack Hermansson verslaat Gerald Meerschaert Submission (guillotine choke) 1 4:25
Zak Cummings verslaat Trevor Smith Decision via unaniem jurybesluit (3x 29-28)
Dan Ige verslaat Jordan Griffin Decision via unaniem jurybesluit (3x 29-28)

Vroege prelims:
Mike Rodriguez verslaat Adam Milstead via TKO, 2:59 in ronde 1
Juan Adams verslaat Chris de la Rocha via TKO, 0:58 in ronde 3

Bonus awards:
Fight of the Night: Joaquim Silva vs. Jared Gordon
Performance of the Night: Al Iaquinta & Charles Oliveira