UFC on FOX 30: Dustin Poirier zet Eddie Alvarez in tweede ronde opzij in rematch

0
528
Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC via Getty Images

Dustin Poirier heeft de rematch met Eddie Alvarez gewonnen. Nadat de eerste ontmoeting op UFC 211 resulteerde in een No Contest, was er ditmaal geen twijfel aan het eindresultaat. Met een lange barrage won The Diamond via TKO in de tweede ronde.

De hoofdpartij van UFC on FOX 30 in Calgary begon goed voor Poirier. Hij kwam direct in z’n spel met lange stoten en hield Alvarez op afstand. The Underground King moest daardoor hard werken voor zijn momenten en veel afstand overbruggen, maar die momenten resulteerden veelal in trappen tegen de benen of stoten naar de middel.

Hierdoor was Poirier’s gezicht nog gaaf aan het begin van de tweede ronde, terwijl Alvarez al behoorlijk wat schade opgelopen had. Het drukzetten van de voormalig Bellator- en UFC-kampioen kwam er echter beter uit in het tweede bedrijf en dat leverde gauw een grondgevecht op.

Poirier counterde een takedown tegen de kooi met een guillotine choke die erg strak leek, maar Alvarez werkte zich daaruit om geplakt te blijven aan The Diamond. Poirier stond seconden later weer op om dezelfde verwurging te proberen, weer zonder succes. Hierdoor kwam Alvarez bovenop hem in full guard.

Daar lanceerde The Underground King ground-and-pound en kwam hij ook nog Poirier’s rug toen The Diamond wilde ontsnappen en opstaan om een verwurging te proberen, wat uiteindelijk leidde tot Alvarez bovenop in mount. Alvarez vergooide die goede positie echter toen hij een illegale ’12-to-6 elleboog’ gooide. Deze werd afgefloten door scheidsrechter Marc Goddard, waarna de vechters moesten opstaan.

Vanaf het moment dat Goddard het gevecht herstartte drukte Poirier direct het gaspedaal inen begon de eindsprint. The Diamond gooide accurate stoten en bleef daarbij kalm, want Alvarez’ granieten kin zorgde ervoor dat hij in het gevecht bleef. Toch moest The Underground King zich gewonnen geven toen hij door zijn hoeven zakte na een lange lijdensweg aan stoten en trappen.

Aldo in een ronde klaar met Stephens
Jose Aldo is terug op het winnende pad. De Braziliaan klopte Jeremy Stephens in de eerste ronde via TKO dankzij een loepzuivere leverstoot en ground-and-pound.

Van begin tot eind was het een technische strijd op de voeten. Aldo en Stephens pakten allebei hun momenten met stootcombinaties en dat zorgde voor een amusant schouwspel. Stephens focuste meer op naar voren gaan om een keiharde knock-out forceren, terwijl Aldo naar gaten zocht om zijn vuisten op af te vuren.

De grootste vraag vooraf was welke Aldo kwam opdagen en de Braziliaan beantwoordde die door het in de eerste ronde af te maken. Met een perfecte linkerstoot tegen de lever veranderde Stephens’ grimas in een paar seconden van kalm naar pijn en zakten zijn handen. Hierna viel de Amerikaan om en maakte Aldo met nog meer stoten. Stephens gaf zich op het canvas niet zomaar gewonnen, maar Aldo liet zich geen moment afremmen.

Jedrzejczyk herstelt zich tegen Torres
Joanna Jedrzejczyk boekte haar eerste zege na de twee verliespartijen tegen UFC-strogewichtkampioene Rose Namajunas. De Poolse versloeg Tecia Torres door alle drie ronden op haar naam te schrijven.

Het gevecht kende twee kanten. De eerste was tegen de kooi in de clinch. Torres wilde een grondgevecht, maar takedowns lukte niet tegen Jedrzejczyk en dat zorgde voor lange clinchmomenten tegen de kooi. Ook daar was Jedrzejczyk, bleek wel uit de eerste ronde waarin de vrouwen ruim drie minuten om en om tegen het gaas leunden.

De andere kant was Jedrzejczyk die de afstand bepaalde om te stoten en trappen, de specialiteit van de voormalig pupil van Ernesto Hoost. Daar had de kleinere Torres niets in de melk te brokkelen. Jedrzejczyk scoorde met stoten en trappen die The Tiny Tornado op afstand hielden, waardoor ze soeverein de zege binnensleepte.

Hernandez zet Aubin-Mercier ook opzij
Alexander Hernandez heeft zijn tweede zege in de UFC geboekt. Via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27) versloeg hij thuisvechter Olivier Aubin-Mercier. Dit was Hernandez’ eerste optreden sinds zijn sensationele UFC-debuut op UFC 222, waarin hij Beneil Dariush in 42 seconden knock-out sloeg.

Hernandez en Aubin-Mercier leken vrijwel hetzelfde strijdplan te hebben: doe een takedown en scoor punten bovenop. Dit ging bij beide kanten niet goed in het begin, wat resulteerde in veel duwwerk tegen de kooi en knieën in de clinch. Hernandez werkte daarbij harder, dus scoorde beter.

Nadat beiden wat vermoeider raakten kwamen er vanaf de tweede ronde meer takedowns, maar wat niet veranderde was dat Hernandez energieker was. Hij deed meer takedowns dan The Calgary Kid, kwam meer bovenop en werkte zich ook meerdere malen uit de benaderde situaties, terwijl Aubin-Mercier veelal opstond als scheidsrechter Goddard weinig activiteit zag. Hiermee werd The Great de winnaar.

De volledige resultaten:
Main card:
Dustin Poirier verslaat Eddie Alvarez via TKO, 4:05 in ronde 2
Jose Aldo verslaat Jeremy Stephens via TKO, 4:19 in ronde 1
Joanna Jedrzejczyk verslaat Tecia Torres via unanniem jurybesluit (3x 30-27)
Alexander Hernandez verslaat Olivier Aubin-Mercier via unanniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)

Prelims:
Jordan Mein verslaat Alex Morono via unanniem jurybesluit (3x 29-28)
Hakeem Dawodu verslaat Austin Arnett via unanniem jurybesluit (3x 30-27)
Islam Makhachev verslaat Kajan Johnson via submissie (armbar), 4:43 in ronde 1
Gadzhimurad Antigulov verslaat Ion Cutelaba via TKO, 4:25 in ronde 1

Vroege prelims:
John Makdessi verslaat Ross Pearson via unaniem jurbesluit (30-26, 29-27, 29-28)
Katlyn Chookagian verslaat Alexis Davis via unaniem jurbesluit (2x 29-28, 1x 30-27)
Dustin Ortiz verslaat Matheus Nicolau via knock-out, 3:49 in ronde 1
Nina Ansaroff verslaat Randa Markos via unanniem jurybesluit (3x 29-28)
Devin Powell verslaat Alvaro Herrera via TKO, 1:52 in ronde 1

Bonus awards:
Fight of the Night: John Makdessi vs. Ross Pearson
Performance of the Night: Jose Aldo & Dustin Poirier