UFC on FOX 28: Stephens stopt Emmett met controverse

0
796
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Jeremy Stephens heeft zijn derde overwinning op rij geboekt. In de hoofdpartij van UFC on FOX 28 in Orlando was Lil’ Heathen te sterk voor Josh Emmett. Stephens won via knock-out in de tweede ronde.

Vanaf het begin was Emmett de matador en Stephens de stier. Emmett leidde het gevecht en koos wanneer de stoten werden uitgewisseld en Stephens timede deze momenten goed om meer punten te scoren met rake hoeken en combinaties. Hierdoor was Emmett veel in beweging.

Toch won Emmett de eerste ronde. In een stotenwisseling blokte hij een opstoot van Stephens om bikkelhard te counteren met een rechterstoot die Lil’ Heathen op z’n achterwerk zette. Dichtbij een knock-out kwam hij niet.

In de tweede ronde ging het gevecht op hetzelfde tempo verder, alleen was Stephens degene die Emmett die naar het canvas stuurde in plaats van andersom. Met een rake linkerhoek viel Emmett om en rook de routinier bloed.

Bij de ground-and-pound die volgde was echter controverse. Stephens raakte het achterhoofd van Emmett met twee ellebogen en gaf hem daarna nog een knie tegen het hoofd toen Emmett zijn knie op de vloer had staan. Duidelijke overtredingen die niet vastgesteld werden door scheidsrechter Dan Miragliotta, dus ging het gevecht door.

Hierna kwam ook het grove einde van de partij toen Emmett met zijn rug op het canvas lag en Stephens zijn elleboog op het gezicht van de Team Alpha Male-vechter liet klappen. Hierdoor lag Emmett definitief buiten westen en kon Stephens de winst vieren.

Andrade slaat aanval Torres af
Jessica Andrade kan waarschijnlijk op korte termijn weer een titelgevecht verwachten. De Braziliaanse versloeg Tecia Torres in het co-main event dankzij een sterk optreden in de laatste twee ronden. Andrade won via jurybesluit: 2x 29-28, 1x 29-27.

In de eerste vijf minuten leek er niets aan de hand voor Torres. The Tiny Tornado was simpelweg te snel voor de constant vooruitkomende Andrade om grip op te krijgen en met haar snelle trappen en stoten scoorde ze veel punten.

Maar in de laatste twee ronden veranderde het spelbeeld. Andrade doorbrak het ritme van Torres door de Amerikaanse tegen de kooi duwen voor clinches en om te zetten in takedowns. Bate Estaca had geen enkele moeite om Torres meerdere malen boven haar hoofd te tillen en tegen de grond te gooien en bovenop te komen voor ground-and-pound.

Toch was het niet makkelijk om Torres met haar rug op het canvas te houden. Elke seconde verweerde The Tiny Tornado verweerde zich hevig om uit slechte posities te komen en blijven, wat ook het gevecht ten goede kwam. Toch deed Andrade genoeg om voldoende schade uit te delen voor de winst van dit leuke gevecht.

Latifi toont oerkracht in zege op Saint Preux
Ilir Latifi boekte een belangrijke zege op Ovince Saint Preux. De Zweed won via staande guillotine choke in de eerste ronde.

In de openingsminuten tastten Saint Preux en Latifi elkaar af en wisselden de vechters meerdere malen van voorste been om zich aan te passen aan de ander. Saint Preux gebruikte zijn lengte goed om de instormende Latifi te ontwijken, terwijl hij gaten zocht in de verdediging van The Sledgehammer. Dat leek in eerste instantie een goede tactiek, maar hoefde een keer fout te gaan voor Latifi om de winst te pakken.

De Zweed omzeilde de verdediging van Saint Preux namelijk met een krachtige linkerstoot na drie minuten die Saint Preux direct op rolschaatsen zette. Hierna rook de Zweed bloed en bleef hij klappen uitdelen tot hij zich vastklampte aan OSP tegen de kooi voor een staande guillotine choke. Deze verwurging zette hij met al z’n kracht aan tot Saint Preux zijn bewustzijn verloor en stijf als een plank op het canvas viel.

Griffin boekt knappe overwinning op vrijandig grondgebied
Max Griffin heeft een goede overwinning geboekt op Mike Perry. Max Pain won in de thuisstad van Perry na vijftien minuten vechten via jurybesluit. De cijfers waren duidelijk: 2x 29-27, 1x 30-27.

Griffin had ongetwijfeld gekeken naar Alan Jouban en Santiago Ponzinibbio, die Platinum ook klopten, voor zijn tactiek. Max Pain was constant in beweging en stopte alleen om combinaties te gooien en daarna weer afstand te maken. Hij gebruikte zijn lengte en snelheid goed om de mokerslagen van de kleinere Perry te ontwijken en punten te scoren. Zo vloerde hij Platinum in het slot van de tweede ronde met rake klappen, maar de granieten kin van Perry hield een kwartier stand.

Perry was niet geheel kansloos. Hij had op de grond goede momenten en deelde hij rake klappen uit bij een wanhoopspoging om alsnog een knock-out te forceren in de slotminuut, maar dat was simpelweg niet genoeg.

De volledige resultaten:
Main card:
Jeremy Stephens verslaat Josh Emmett via knock-out, 1:35 in ronde 2
Jéssica Andrade verslaat Tecia Torres via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 29-27)
Ilir Latifi verslaat Ovince Saint Preux via submissie (guillotine choke), 3:48 in ronde 1
Max Griffin verslaat Mike Perry via unaniem jurybesluit (2x 29-27, 1x 30-27)

Prelims:
Brian Kelleher verslaat Renan Barão via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 29-28)
Marion Reneau verslaat Sara McMann via submissie (triangle choke), 2:40 in ronde 2
Angela Hill verslaat Maryna Moroz via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Alan Jouban verslaat Ben Saunders via knock-out, 2:38 in ronde 2

Vroege prelims
Sam Alvey verslaat Marcin Prachnio via knock-out, 4:23 in ronde 1
Rani Yahya verslaat Russell Doane via submissie (arm-triangle choke), 2:32 in ronde 3
Alex Perez verslaat Eric Shelton via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Manny Bermudez verslaat Albert Morales via submissie (guillotine choke), 2:33 in ronde 2

Bonus awards:
Fight of the Night: Alan Jouban vs. Ben Saunders
Performance of the Night: Jeremy Stephens & Ilir Latifi