UFC on FOX 27: Jacaré kent weer weinig genade met Brunson

0
1103
Foto: Streeter Lecka/Zuffa LLC via Getty Images

Ronaldo Jacaré Souza heeft Derek Brunson weer op knock-out verslagen. De 38-jarige Braziliaan won het main event van UFC on FOX 27 op vijandig grondgebied in Charlotte met een harde trap tegen het hoofd in de eerste ronde.

In de openingsfase was het vooral aftasten van beide kanten. Souza hield zijn rechterhand klaar voor counters als Brunson naar voren kwam, maar was zelf de initiatiefnemer voor de meeste wisselingen. In de eerste drie minuten werden meeste aanvallen verdedigd en liepen Jacaré en Brunson weinig schade op.

Na drie minuten werd een tandje bijgeschakeld. Brunson behield zijn zijn 100% score tegen takedowns door een poging van Souza te verdedigen, waarna hij agressiever werd. Als reactie daarop leek Jacaré wakker geschud te worden door de aanvallen van Brunson om ook wat meer aan te vallen. En dat deed hij.

Nadat Souza twee combinaties van Brunson pareerde, trapte hij het hoofd van Brusnon met een rechtertrap om de verdeding van de Amerikaan heen. Brunson stond hierdoor op rolschaatsen en viel tegen het hek aan, waarna Souza nog zes rake stoten nodig had om de winst binnen te halen.

Fili controversieel langs Bermudez
In het co-main event boekte Andre Fili een controversiele zege op Dennis Bermudez. Touchy won via verdeeld jurybesluit: 2x 29-28, 1x 27-30. Hiermee boekte hij voor het eerst twee zeges op rij in de UFC.

Bermudez leunde op zijn gewoonlijke plan om druk te zetten met stoten en takedowns en Fili reageerde daarop door ‘op z’n fiets te stappen’, oftewel cirkelen en schade doen van verschillende hoeken met stoten en een beentrappen.

Fili’s verdediging tegen takedowns was perfect: hij eindigde, meestal met hulp van de kooi, niet een keer op het canvas en kon zelf ook takedowns scoren. Daar deed hij echter niets mee, want The Menace stond elke keer direct weer op.

Bermudez scoorde dus niet met takedowns, maar met zijn druk gooide wel met een hoger volume dan Fili. Waar Touchy constant naar voren kwam voor enkele jabs, moest Bermudez steeds compenseren voor zijn lengte met meerdere stoten achter elkaar en dat deed hij behoorlijk.

De derde ronde was unaniem voor Bermudez, maar de eerste twee ronden waren competitiever. Daarin kozen uiteindelijk twee juryleden voor de jabs van Fili en een voor de combinaties en beentrappen van Bermudez, waardoor Fili er met de zege vandoor ging.

Gillespie maakt opnieuw sterk statement
Gregor Gillespie blijft ongeslagen. De Amerikaan versloeg landgenoot Jordan Rinaldi in de eerste ronde via TKO dankzij zijn sterke worstelachtergrond. Gillespie was dominant van begin tot eind.

Vanaf het begin zette Gillespie druk en was hij op zoek naar het grondgevecht. Rinaldi wilde het staand houden en gooide ook een paar goede trappen en stoten, maar kon de takedown van Gillespie niet tegenhouden. Eenmaal op de grond was The Gift oppermachtig.

Gillespie wisselde veelvoudig van mount en controle via de rug, mede door tegenspartelen van Rinaldi, tot de slotminuut. Rinaldi stond meerdere malen op, maar op het allerlaatst was hij kansloos. Daarin ging The Gift los met medogeloze ground-and-pound vanaf Rinaldi’s rug en kwam het einde steeds sneller dichterbij tot er nog veertien seconden op de klok stonden en de scheidsrechter het gevecht stopte.

Dober heeft langere adem dan Camacho
Drew Dober trapte de hoofdkaart af met winst op Frank Camacho via jurybesluit: 2x 29-28, 1x 30-27. In een amusant gevecht trok Dober aan het langste eind dankzij een betere conditie en accuratere stoten.

De eerste ronde leek een prooi voor Camacho. The Crank had succes met voetvegen en takedowns voor controle bovenop en staand hield hij de takedowns van zijn tegenstander tegen. Dober kon de hele wedstrijd geen takedown doen, terwijl hij drie keer onderuit ging bij drie pogingen.

In de tweede ronde veranderde het spelbeeld. Camacho raakte wat vermoeid en dat gaf Dober de opening om over te nemen. Op de grond ging het hem dus niet goed af, maar staand wel. De Amerikaan gooide met een hoog volume en vooral zijn linkerstoten hadden effect. Dit zorgde voor een duidelijke tweede ronde voor hem. De slotronde was erg spannend dankzij een vroege opleving van Camacho, maar Dober behield de controle en trok aan het langste eind.

De volledige resultaten:
Main card:
Ronaldo Souza verslaat Derek Brunson via knock-out, 3:50 in ronde 1
Andre Fili verslaat Dennis Bermudez via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 27-30)
Gregor Gillespie verslaat Jordan Rinaldi via TKO, 4:46 in ronde 1
Drew Dober verslaat Frank Camacho via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)

Prelims:
Bobby Green verslaat Erik Koch via unaniem jurybesluit (3x 29-28)
Mirsad Bektic verslaat Godofredo Pepey via TKO, 2:47 in ronde 1
Katlyn Chookagian verslaat Mara Romero Borella via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)
Randa Markos verslaat Juliana Lima via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Ji Yeon Kim verslaat Justine Kish via verdeeld jurybesluit (30-27, 29-28, 28-29)
Vinc Pichel verslaat Joaquim Silva via unaniem jurybesluit (3x 29-28)

Vroege prelims:
Niko Price verslaat George Sullivan via submissie (rear-naked choke), 4:27 in ronde 2
Cory Sandhagen verslaat Austin Arnett via TKO, 3:48 in ronde 2

Bonus awards:
Fight of the Night: Drew Dober vs. Frank Camacho
Performance of the Night: Mirsad Bektic & Ronaldo Souza