UFC on FOX 26: Dos Anjos zet Lawler ook opzij

0
603
Foto: Foto: Cooper Neill/Zuffa LLC via Getty Images

Rafael dos Anjos heeft zijn derde gevecht op weltergewicht ook gewonnen. De voormalig UFC-lichtgewichtkampioen versloeg Robbie Lawler in de hoofdpartij van UFC on FOX 26 in Winnipeg via jurybesluit.

Dos Anjos overklaste Lawler van begin tot eind. Hij gooide met een hoger volume en overweldigde de voormalig UFC-weltergewichtkampioen op elk facet. Ruthless had weinig in de melk te brokkelen en kon zelfs in de vijfde ronde, waar hij normaal gesproken een tandje bijtschakelt, geen vuist maken.

De Braziliaan begon vroeg trappen tegen de benen van Lawler en dat had op de lange termijn effect. In het slot van de vierde ronde werd de schade zichtbaar en niet meer voluit uithalen. Opgeven deed de Amerikaan, bijna vanzelfsprekend, niet, maar het was duidelijk dat hij ontmanteld werd door de felle Dos Anjos.

Niet alleen met zijn benen sprak Dos Anjos, ook zijn armen verzetten veel werk. De cijfers spreken voor zich: Dos Anjos gooide meer (237 om 180), raakte meer (135 om 75) en won alle ronden op de scorekaarten van de jury na 25 minuten vechten: 3x 50-45.

Naderhand maakte Dos Anjos zijn claim voor een titelgevecht met kampioen Tyron Woodley, die in Canada aanwezig was als analist. “Ik vind dat ik de taaiste vechter van de divisie heb verslagen. Ik vind dat ik het verdien, ook door mijn geschiedenis. Ik vecht al tien jaar, ik heb genoeg gedaan en weet zeker dat ik de titel pak”, aldus Dos Anjos na het gevecht.

Emmett verrast en laat niets heel van Lamas
Josh Emmett heeft zich met een rake linkerstoot een speler in de UFC-vedergewichtdivisie gemaakt. De vechter van Team Alpha Male sloeg het hoofd van Ricardo Lamas bijna van zijn romp in de eerste ronde.

Emmett, die het gevecht met een verkorte voorbereiding aannam en inwoog op 148,5 pond, en Lamas hielden het staande en eerstgenoemde nam het initiatief. Hij jaagde Lamas op en het was een gelijkopgaand gevecht. The Bully ging goed met de druk om.

Na iets meer dan 4,5 minuut was het in een flits voorbij. Emmett kwam dichtbij en mistte compleet met zijn rechterstoot, maar dat gaf hem de ruimte om met alle kracht terug te komen met zijn linkerstoot die Lamas kiezelhard op de kaaklijn raakte. Door de stoot, die uit zijn Emmetts tenen kwam, was Lamas al buiten westen voor hij het canvas raakte.

Ponzinibbio klopt Perry op wilskracht
Santiago Ponzinibbio was de winnaar van het gevecht waar veel mensen reikhalzend naar uitkeken gewonnen. De vechter van American Top Team versloeg Mike Perry via jurybesluit: 3x 29-28.

Ongetwijfeld hadden de meeste kenners een knock-out verwacht. De granieten kinnen van beide vechters werden dan ook goed getest en hielden stand. Perry kwam beter uit de startblokken met zijn mokerslagen, waardoor Gente Boa enigszins passief begon. Hij liet zijn stoten niet gaan, dus stond hij 0-1 achter na vijf minuten.

In de laatste tien minuten kwam hij goed terug door meer stoten te gooien. Ponzinibbio zette Perry meerdere malen op rolschaatsen, waardoor Platinum reageerde door over te gaan op andere MMA-aspecten. Echter was Ponzinibbio daar ook beter, dus bleef het gevecht waar de nummer tien van de UFC-weltergewichtranglijst het wilde en won hij.

Teixeira snel klaar dankzij grondvaardigheden
Glover Teixeira heeft zich hersteld van zijn verliespartij tegen Alexander Gustafsson. De Braziliaan versloeg Misha Cirkunov op vijandig grondgebied via TKO in de eerste ronde.

Teixeira (38) kende een lastig begin: Cirkunov kwam beter uit de startblokken en was beter op de voeten. De Canadees combineerde zijn stoten en trappen goed en daar had de Braziliaan moeite mee. Op de grond vond de nummer drie van de UFC-lichtzwaargewichtranglijst een uitweg.

Met een takedown via de clinch kreeg hij Cirkunov tegen het canvas en klom hij op zijn rug. Eenmaal daar probeerde hij een rear-naked choke die adequaat verdedigd werd. Daardoor verplaatste zich naar mount, maar Cirkunov draaide zich weer om naar Teixeira die ditmaal niet faalde. Hij gooide harde ground-and-pound tot scheidsrechter Dan Miragliotta het stopte voor een enigszins eenvoudige overwinning te boeken.

De volledige resultaten:
Main card:
Rafael dos Anjos verslaat Robbie Lawler via unaniem jurybesluit (3x 50-45)
Josh Emmett verslaat Ricardo Lamas via knock-out, 4:33 in ronde 1
Santiago Ponzinibbio verslaat Mike Perry via unaniem jurybesluit (3x 29-28)
Glover Teixeira verslaat Misha Cirkunov via TKO, 2:45 in ronde 1

Prelims:
Jan Blachowicz verslaat Jared Cannonier unaniem jurybesluit (3x 29-28)
Julian Marquez verslaat Darren Stewart via submissie (guillotine choke), 2:42 in ronde 2
Chad Laprise verslaat Galore Bofando via TKO, 4:10 in ronde 1
Nordine Taleb verslaat Danny Roberts via knock-out, 0:59 in ronde 1
John Makdessi verslaat Abel Trujillo via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Alessio Di Chirico verslaat Oluwale Bamgbose via knock-out, 2:14 in ronde 2

Vroege prelims:
Jordan Mein verslaat Erick Silva via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 30-26)

Bonus awards:
Fight of the Night: Julian Marquez vs. Darren Stewart
Performance of the Night: Nordine Taleb & Alessio Di Chirico