UFC, Oezdemir brengen statement uit na arrestatie ‘No Time’

0
530
Foto: Jeff Botari/Zuffa LLC via Getty Images

De manager van Volkan Oezdemir heeft een statement naar buiten gebracht naar aanleiding van de arrestatie van zijn client. De Zwitser wordt verdacht van zware mishandeling. Ook de UFC heeft een statement gemaakt.

Oezdemirs manager, Frederic Englund, liet zondag aan MMAjunkie weten dat zijn client verschenen is voor een hoorzitting en volledige vertrouwen heeft in een goede afloop:

“Volkan Oezdemir verscheen op zondag in Ft. Lauderdale (Florida) in de rechtszaal vanwege beschuldigingen van een incident in een bar in Ft. Lauderdale op 12 augustus 2017. Mr. Oezdemir werd bijgestaan door zijn advocaat Bruce A. Zimet. Na een korte hoorzitting werd een borgsom van 10.000 dollar toegekend gedurende zijn zaak.

Mr. Zimet, een voormalige officier van justitie, beschreef het incident in de zaak niets meer dan een woordenwisseling in een bar waarbij mr. Oezdemir, die niet de aanstichter was, helemaal in zijn recht was volgende de wetten van Florida.”

Mr. Oezdemir laat weten dat hij vertrouwt op het Amerikaanse rechtsysteem en kijkt ernaar uit dat alle feiten in het incident van 12 augustus 2017 openbaar worden. Mr. Oezdemir heeft volle vertrouwen dat wanneer het complete plaatje bij elkaar komt, hij volledig betuigd zal worden.”

Meer informatie
De UFC laat aan Bloody Elbow weten dat het op de hoogte is van de arrestatie en dat het informatie aan het verzamelen is:

“De UFC is bewust van de situatie waarbij lichtzwaargewicht-atleet Volkan Oezdemir betrokken is. De organisatie is informatie aan het verzamelen en houdt de het goed in de gaten voordat enige actie ondernomen wordt.”