UFC maakt data voor Europese bezoeken in 2014 bekend

0
523

UFC Germany

Afgelopen zaterdag kwam de UFC voor het eerst in vier jaar weer in de O2 Arena in Londen langs, maar dit zal niet de laatste keer zijn dat de grootste MMA-organisatie een bezoekje brengt aan Europa dit jaar. In augustus werd al bekendgemaakt dat er zeven Europese landen zich op kunnen maken voor de UFC, maar nu is ook meer bekend over de precieze data waarop ze langskomen. Het eerstkomende bezoek staat gepland voor 31 mei in Berlijn, aldus de UFC via haar website.

Dit zal de eerste keer zijn dat de UFC langskomt in de Duitse hoofdstand na twee eerdere bezoeken aan het land in Keulen voor UFC 99 en Oberhausen voor UFC 122. De UFC zal het op deze datum groots aanpakken met twee UFC-event op een dag. Op dezelfde dag zal namelijk UFC Fight Night: Sonnen vs. Wanderlei plaatsvinden in Brazilië. Details over dat event zijn nog niet bekend gemaakt. De UFC deed al eerder twee events op achtereenvolgende dagen, maar twee op een dag is nog niet eerder voorgekomen.

Naast Duitsland en Engeland zouden er dus nog vijf landen aan de beurt komen dit jaar: Schotland, Polen, Ierland, Turkije en Zweden. De Schotten zullen waarschijnlijk nog een jaar moeten wachten voor een event, aldus MMAjunkie.com. Hoewel de UFC eerder bekend maakte naar Schotland te komen voor een eerste UFC-event, zullen zij moeten wachten tot 2015 voor een event in Glasgow. Ditzelfde lijkt ook voor Polen te gelden, hoewel daar nog niets over bekend is gemaakt. Voor 2015 is er ook al een datum geprikt voor een terugkeer van de UFC naar de O2 Arena in Londen. Dit zal op 28 februari van dat jaar gebeuren.

Daarentegen zijn de plannen voor Ierland, Turkije en Zweden al gemaakt. Op 19 juli zal daar een event gehouden worden in The O2, aldus uitvoerend vice-president Gary Cook op talkSPORT. De Ierse hoofdstad mocht al eens een de UFC verwelkomen met UFC 93: Henderson vs. Franklin in januari 2009. Verwacht wordt dat de Ier Conor McGregor een grote rol zal spelen op het event, hoewel hij dan wel eerst moet herstellen van zijn zware knieblessure die hij opliep op UFC Fight Night 26 in Boston. Mocht hij op tijd hersteld zijn, dan zal “The Notorious” het waarschijnlijk opnemen tegen Cole Miller. Beide heren hebben zich al positief uitgesproken over een gevecht met elkaar, en ook de vele woorden die zij hebben maakt het gevecht aantrekkelijk.

Na Dublin zal Stockholm aan de beurt zijn, aldus Fighters Only. De Zweedse hoofdstand zal op 4 oktober voor de derde keer een UFC-event organiseren in de Ericsson Globe Arena. Diezelfde dag zal de UFC opnieuw twee events op een dag organiseren met een UFC Fight Night in Halifax, Canada.

Tot slot zal Turkije in november aan de beurt zijn. In de Abdi İpekçi Arena in Istanbul zal de UFC daar haar Turkse debuut maken op 22 november. Gary Cook was dan ook in zijn nopjes over dit jaar:

“It’s exciting times ahead. We’ve got a busy year planned and we are so excited about every event, starting this weekend. And what a way to finish the year: Istanbul will be terrific.”