UFC Live: Sanchez vs. Kampmann de resultaten

4
599

Vannacht vond in Louisville, Kentucky UFC Live: Sanchez vs. Kampmann plaats. Een kaart zonder hele grote namen, maar daarom niet minder spannend. De maincard draaide om een gevecht tussen Diego Sancheszen Martin Kampmann en hoewel de uitslag nogal controversieel was, was dit met afstand het vetste gevecht van de avond.

Sanchez vs. Kampmann

De eerste ronde begon sterk voor Kampmann. Sanchez trok zijn hele trukendoos open, maar niets leek te werken. Kampmann stopte de takedowns vrij gemakkelijk en Sanchez liep al vrij snel een kapotte lip op.  Aan het eind van de eerste ronde was het gezicht van Diego bijna onherkenbaar en het leek er op alsof Kampmann deze partij met overmacht ging winnen.

Halverwege de tweede ronde ontstond er een wondje in het gezicht van Kampmann en vanaf dat moment draaide het eigenlijk om. Sanchez begon meer combo’s te raken en hoewel hij toch nog veel klappen moest incasseren, leek hij een stuk sterker dan in de eerste ronde.

De derde ronde ging redelijk gelijk op en Sanchez scoorde eindelijk zijn eerste takedown. De laatste minuut was ook voor Sanchez. Hij ging volledig los, zoals we van hem gewend zijn. Alles of niets! Aan het eind van de derde ronde gaf de jury deze partij aan Sanchez, die met 29-28 zijn tweede decision op rij won. Een mooi resultaat, maar wel een beetje controversieel. Kampmann had duidelijk meer schade toegebracht aan zijn tegenstander en hoewel Sanchez de enige takedown van de partij scoorde, had hij daar wel 15 pogingen voor nodig.  Kampmann was het dan ook niet eens met de beslissing, maar kreeg later wel de Fight of the Night bonus toegewezen.

Diego Sanchez wint van Martin Kampmann via unanimous decision.

Wat vind jij van deze uitslag? Laat het weten in de poll!

Dollaway vs. Muñoz

C.B. Dollaway en Mark Muñoz staan beide bekend om hun worstelkwaliteiten, dus er werd verwacht dat deze partij een worstel showcase ging worden. Het was dus niet geheel onverwacht dat binnen 20 seconden de eerste takedown al een feit was. Dollaway gooide Muñoz op zijn rug en probeerde direct door naar de mount te gaan. ‘The Filipino Wrecking Machine’ wist dit te voorkomen en krabbelde terug op zijn voeten. De vechters clashten in het midden van de ring en Muñoz lande een harde rechtse. Dollaway was duidelijk aangeslagen en viel op zijn rug. Toen Muñoz er boven op dook om het gevecht af te maken sprong de scheidsrechter er snel tussen om meer schade te voorkomen.

Mark Muñoz verslaat C.B. Dollaway via TKO in de eerste ronde

Bowles vs. Page

Brian Bowles en Damacio Page ontmoetten elkaar voor het eerst in 2008 bij WEC 35. Bowles versloeg Page toen via een guillotine choke, dus Page wist wat hij kon verwachten. Vanaf het begin was het gelijk duidelijk dat Page kwam om te vechten. Hij ging er vol in met harde trappen en stoten, maar elke keer bleek toch dat Bowles de betere striker is. Page sloeg duidelijk keihard, maar hij gooide  vooral kroegstoten, die hun doel niet wisten te treffen. In het midden van de eerste ronde wordt page geraakt door een paar harde uppercuts en hij beland op zijn rug. Met nog twee minuten op de klok heeft Bowles ruim de tijd om dit gevecht af te maken en dat doet hij op een indrukwekkende manier.  Page weet met zijn laatste kracht Bowles nog in de guard te nemen, maar Bowles laat geen spaan van hem heel. Harde stoten en ellebogen vliegen Page om de oren en op het moment dat hij een klein gaatje laat vallen zet Bowles, net zoals tijdens WEC 35, de guillotine choke aan.

Brian Bowles verslaag Damacio Page via Guillotine Choke

De volledige resultaten

Main Card
Diego Sanchez verslaat Martin Kampmann via unanimous decision
Mark Muñoz verslaat CB Dollaway via TKO in de eerste ronde
Chris Weidman verslaat Alessio Sakara via unanimous decision
Brian Bowles verslaat Damacio Page via submission (guillotine) in de eerste ronde

Preliminary Card
Cyrille Diabaté verslaat Steve Cantwell via unanimous decision
Danny Castillo verslaat Joe Stevenson via unanimous decision
Shane Roller verslaat Thiago Tavares via knockout in de tweede ronde
Takeya Mizugaki verslaat Reuben Duran via split decision
Dong Yi Yang verslaat Rob Kimmons via TKO in de tweede ronde
Rousimar Palhares verslaat Dave Branch via submission (kneebar)
Igor Pokrajac verslaat Todd Brown via knockout in de eerste ronde

4 COMMENTS

 1. Ik vond het een leuke show. Leuke finishes, vooral die van die Roller, en goede submissions. Main event was goed, maarja, na UFC 125 en 127 is dit al de 3e main event die door de judges wordt verkloot

 2. […] Gister schreef ik al dat Diego Sanchez flink aangepakt is door Martin Kampmann. De Deense MMA vechter heeft flink veel schade gedaan aan het gelaat van Sanchez, maar wist niet de overwinning te bemachtigen.  Check onderstaand interview dat Sanchez gaf aan de UFC cameracrew. What was going through my head the whole fight was: ‘It’s gonna land. It’s gonna land.’ […]

 3. Afgelopen Vrijdag heb ik ”UFC on VS 3” gekeken en ik was zeer tevreden met de gevechten die er gevochten zijn, veel goede match ups en leuke actie volle gevechten, voor mij was de Kampman vs Sanchez een (tot nu toe) fight of the year kandidaat. De KO of the night ging naar de rechtse directe van Shane Roller en de submission of the night ging naar Brian Bowles die Damacio Page versloeg met een arm in guillotine in de eerste ronde.

  Toch vond ik het erg jammer om te zien dat Joe Stevenson zijn 3e achtereenvolgende wedstrijd verliest en hierdoor moet gaan vrezen voor zijn plek in de UFC. Ik heb vroeger erg genoten van zijn gevechten en zou het heel erg jammer vinden dat hij (ook al terecht) zou worden losgelaten.

  Er is alleen wel hel probleem van de vele ”twijfelachtige” judges decisions in de laatste tijd. Er zijn daarom ook plannen om belangrijke main event status gevechten ook naar 5 rondes te verhogen (i.p.v. 3) Nou weet ik niet of dat gaat helpen maar er is dan in ieder geval 10 minuten extra tijd voor een eventuele duidelijkere uitslag.

  Al met al vond ik het een zeer geslaagde UFC on VS event en kijk nu al uit naar UFC 128 Shogun VS Jones die op 19 Maart in Newark New Jersey zal worden gehouden. Maar natuurlijk is er dit weekeind eerst Strikeforce Feijao VS Henderson waarin Marlous Koenen haar Womans Welterweight kampioenschap verdedigt tegen Liz Carmouche.

 4. Ik ben persoonlijk toch nog altijd voor een 4e ronde als men geen beslissing heeft kunnen maken. Het komt te vaak voor dat iemand wordt gedomineerd voor 2 ronden en dan de 3e ronde terug komt omdat de tegenstander uitgeput raakt. Dan maakt een 4e ronde een groot verschil.

  Een beetje zoals bij TUF.

  De card was erg tof btw!!