UFC laat 14 vechters gaan

0
801

Hatsu Hioki

De werknemerslijst van de UFC UFC is veertien vechters kleiner. Hoewel er geen officieel bericht is uitgebracht over de ontslagen, laat UFCFIGHTERSiNFO weten dat veertien profielen gedelete zijn. De grootste namen die ontslagen zijn komen in de vorm van Hatsu Hioki en Ryan Jimmo.

Hoewel het niet verassend is dat Hoki ontslagen is, valt het toch op dat de vedergewicht ontslagen is. Na zijn tweede gewonnen gevecht in de UFC kreeg hij een titelgevecht tegen Jose Aldo aangeboden, maar sloeg hij deze af omdat hij zich nog niet klaar voelde voor een gevecht met de kampioen. In plaats daarvan vocht hij tegen Ricardo Lamas. ‘The Bully’ won via unaniem besluit, de eerste van vijf verliespartijen in zes gevechten voor Hioki. ‘Iron Broom’ verloor zijn laatste gevecht tegen Dan Hooker via technische knock-out op UFC Fight Night 65 in Australië.

Andere ontslagen vechters zijn Lisa Ellis, Jessica Rakoczy, Zhang Lipeng, Luiz Dutra, Josh Sampo, Justin Edwards, Robbie Peralta, Wendell Oliveira, Nolan Ticman, Dhiego Lima, Andrew Todhunter en Bentley Syler. Eerder werd ook Luke Barnatt ontslagen na drie verliespartijen op een rij.

Ryan Jimmo
Jimmo, die zijn UFC-loopbaan begon met een knock-out binnen zeven seconden, verloor drie van zijn laatste vier gevechten. De Canadees is blij dat hij ontslagen is en werd persoonlijk door UFC-matchmaker Joe Silva op de hoogte gebracht. Dit laat hij weten via Twitter.