UFC kondigt cast voor TUF 26 aan

0
465
Barb Honchak Foto: Esther Lin/Invicta FC

De deelneemsters van het 26ste seizoen van The Ultimate Fighter zijn aangekondigd. Tijdens UFC Fight Night 114 werden de zestien namen bekendgemaakt die zullen vechten voor de eerste UFC-vlieggewichttitel voor vrouwen.

De deelneemsters komen voor een deel uit Invicta FC, zoals oud-vlieggewichtkampioene Barb Honchak, Rachael Ostovich-Berdon en DeAnna Bennett. Ook Roxanne Modaferri, deelneemster van het achttiende seizoen op bantamgewicht, doet mee.

Lauren Murphy is ook te zien. De 34-jarige Amerikaanse zit al in de UFC, maar koos ervoor om deel te nemen aan het seizoen om van bantamgewicht naar vlieggewicht te gaan en direct kans te maken op UFC-goud.

De overige deelneemsters zijn Ariel Beck, Shana Dobson, Sijara Eubanks, Melinda Fabian, Karine Gevorgyan, Christina Marks, Nicco Montano, Gillian Robertson, Maia Stevenson, Montana Stewart en Emily Whitmire.

De zestien vrouwen staan onder leiding van Eddie Alvarez en Justin Gaethje, die het later dit jaar tegen elkaar zullen opnemen op een nog nader genoemd evenement. De opnames begonnen volgens UFC-president Dana White direct na de TUF 25 Finale, waar Gaethje mogelijk het gevecht van het jaar had tegen Michael Johnson.

De eerste aflevering is woensdag 30 augustus te zien op het Amerikaanse FOX Sports en een dag later op het Nederlandse FOX Sports. De TUF 26 Finale vindt plaats op vrijdag 1 december.