UFC komt in 2014 naar zeven Europese landen

0
769

UFC Germany

De internationalisering van de UFC breidt uit met drie nieuwe landen. Gary Cook, directeur van UFC Europe, heeft op de EA Gamescom presentatie in Keulen bekend gemaakt dat de organisatie in 2014 in zeven Europese landen events zal gaan houden. Polen, Turkije en Schotland zijn drie nieuwe bestemmingen die voor het eerst de eer krijgen om de grootste MMA-organisatie te verwelkomen.

Naast deze drie nieuwe landen komen eerdere bestemmingen Engeland, Zweden, Duitsland en Ierland ook weer aan de beurt. Engeland zal in 2014 voor de veertiende keer gastheer spelen van de UFC. Aankomende oktober staat ook een show gepland in Manchester. Zweden en Duitsland krijgen voor de derde keer de eer om Dana White en co. te verwelkomen. Ierland krijgt na veel aanhouden van o.a. Conor McGregor en vele Ierse fans voor het eerst sinds januari 2009 weer een event. Op de post-fight mediascrum van Dana White na UFC Fight Night 26 werd al bekend gemaakt dat de UFC in het derde kwart van 2014 langs Ierland zal gaan.

De hele presentatie van de EA Gamescom is hier te bekijken. Het gedeelte van EA UFC 14 begint vanaf 31:50. Naast Cook was Bruce Buffer er ook om de aankondigingen te doen. Andere games die gepresenteerd werden zijn The Sims 4, Battlefield 4, Need for Speed Rivals en FIFA 14.

De vraag voor elke Nederlander zal ongetwijfeld zijn of Nederland überhaupt ooit aan de beurt zal komen en wanneer dat dan zal zijn.