‘UFC kijkt naar mogelijkheid CM Punk tegen Mike Jackson’

0
553
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

CM Punk mag mogelijk alsnog een keer vechten in de UFC. De UFC kijkt naar de mogelijkheid om de voormalig WWE-kampioen tegenover Mike Jackson te zetten op UFC 225 in Chicago, de thuisstad van Punk. Dit meldt MMA Fighting.

CM Punk (echte naam: Phil Brooks) mocht op UFC 203 zijn UFC- en MMA-debuut maken na jarenlang professioneel worstelen bij WWE. Ruim twee jaar nadat zijn entree in de UFC aangekondigd werd, was hij kansloos tegen Mickey Gall die hem moeiteloos naar huis stuurde door hem te kloppen via rear-naked choke in een halve ronde.

Om dit gevecht te krijgen moest Gall zijn UFC-debuut winnen tegen Jackson op UFC Fight Night 82 onder toeziend oog van CM Punk. Dit deed hij op dezelfde manier in 45 seconden. Gall vocht zijn tweede MMA-gevecht, Jackson zijn eerste. The Truth vocht sindsdien geen MMA-gevecht.

Punk en Jackson hebben dus alleen een verliespartij op hun CV staan. Na het eerste gevecht van Punk heeft Jackson hard campagne gevoerd via social media voor een gevecht met de voormalig profworstelaar (waaronder met een enigszins afgezaagde video). Mogelijk wordt zijn wens nu werkelijkheid, maar niets staat nog vast.

Op UFC Fight Night 125 kondigde de UFC aan dat het naar Chicago zou terugkeren op 25 juni. De laatste keer dat daar een UFC-evenement gehouden werd was UFC on FOX 20: Holm vs. Shevchenko op 23 juli 2016.