UFC in Jaragua do Sul krijgt co-main event, schuift een week op

0
740

Ronaldo Jacare Souza 3

Ronaldo “Jacare” Souza zal het op 15 februari opnemen tegen Francis Carmont. Dit zal een belangrijk gevecht zijn op middleweight en dient als co-main event van dezelfde card waar Lyoto Machida en Gegard Mousasi in de main event staan. Dit meldt de UFC via Twitter:

Dit event stond eerst gepland voor een week eerder op 8 februari, maar is dus een week opgeschoven. Onder welke naam dit event de boeken in zal gaan is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal dit UFC Fight Night 36 zijn. Het event zal plaatsvinden in Jaragua do Sul in Brazilië, het thuisland van Souza. Met deze co-main event en main event, zal dit een belangrijk event te worden voor de middleweights.

Ronaldo “Jacare” Souza staat momenteel derde op de UFC Rankings achter Vitor Belfort, Anderson Silva en kampioen Chris Weidman. Souza is een voormalig Strikeforce Middleweight Champion en komt met een reeks van vijf overwinningen op een rij naar Jaragua do Sul. In zijn laatste paar gevechten laat de Braziliaans Jiu-Jitsu wereldkampioen en ADCC kampioen een verbetering in zijn staande vaardigheden zien, zoals in zijn laatste gevecht toen hij Yushin Okami indrukwekkend knock-out sloeg.

Francis Carmont is momenteel ongeslagen in de UFC en staat achtste op de UFC Rankings. De Fransman staat bekend om zijn slopende grappling-stijl waar hij niet veel fans mee wint. Desondanks heeft hij er zes gevechten mee gewonnen in de organisatie, waaronder tegen Costa Philippou en Lorenz Larkin. “Limitless” staat ook bekend als een van de voornaamste trainingspartners van UFC Welterweight Champion Georges St-Pierre.

Andere gevechten zijn nog niet bekend gemaakt voor dit event.