UFC Johnson vs. McCall: resultaten en discussie

3
757


Dit weekend werd er dan eindelijk duidelijk wie het in de flyweight tournament finale opneemt tegen Joseph Benavidez, namelijk Demetrious Johnson. Na een eerste controversiële wedstrijd waar een scheidsrechter de punten verkeerd geteld bleek te hebben werd deze wedstrijd toch een beetje een anticlimax. Niet dat het een saai gevecht was, maar de flyweights zijn zo snel en hebben zo’n conditie dat een drie ronden durende fight voor m’n gevoel niet volstaat in het bepalen van een winnaar. Beide heren konden nog wel drie rondes vechten naar mijn mening. Dat gezegd te hebben heeft Johnson de wedstrijd gewonnen op punten. Na McCall in de eerste ronde met een rechtervuist tegen de canvas te hebben geslagen, kwam McCall in de tweede ronde nog terug om vervolgens in de derde ronde het af te laten weten. Van Ian McCall gaan we sowieso nog meer zien in de UFC. ‘Uncle Creepy’ weet namelijk hoe hij de fans moet bespelen en dat maakt hem een leuke vechter om naar te kijken. Demetrious Johnson toonde zichzelf de betere vechter maar gaat een zware taak krijgen in de finale tegen Joseph Benavidez die eerder in de halve finale met een knock out won van Yasuhiro Urushitani.

Andere wedstrijden afgelopen vrijdagnacht waren Erick Silva vs. Charlie Brenneman.
Vanaf de bel ging Brenneman eigenlijk gelijk voor een takedown. Waarschijnlijk vanwege de goede stand-up van Silva maar ook omdat worstelen Brenneman’s enige aas is in het vechtspel. Hier had Silva al maanden tijdens zijn training rekening mee gehouden en gooide er een aantal keer een flinke knie in. Brenneman werd zo voorspelbaar met zijn takedowns dat Silva zelfs een paar keer een spinning kick landde op het hoofd van Brenneman. Uiteindelijk ging Brenneman neer en Silva submitte hem met nog 4 seconden te gaan d.m.v. een rear naked choke.

Mike Pyle vocht tegen Josh Neer.
Josh Neer deed het niet verkeerd, na even op de grond het onderspit te moeten verdelven, kwam hij terug met een buffet aan stoten. Hij pinde Pyle tegen de kooi en ging los, de stijl waar hij het meest van houdt, up close. Van een linker naar een rechter en weer terug tot het moment dat Pyle besloot er ook een stoot tussen te gooien en Josh Neer zo hard knock out sloeg dat hij er de Knockout of the Night bonus mee won, nice!

Eddie Wineland vocht tegen Scott Jorgensen.
Een mooi gevecht om te zien en uiteindelijk ook beloond met de Fight of the Night bonus. Wineland begon de fight goed met zeer accurate punches. Jorgensen ontbrak het vermogen hier goed op te reageren. Hoewel beide heren hun doel raakte met de straight jab leek Wineland toch de meeste damage te doen. Tot het moment kwam dat Jorgensen hem raakte met zijn knie en zoals Dana White zei: een van de ergste sneeën creeërde in het voorhoofd van Wineland in the history of the UFC. Vrij snel stroomde het bloed dan ook in zijn ogen maar Wineland leek niet aangeslagen te zijn en niet veel later mocht hij zichzelf de eerste man noemen die Scott Jorgensen gefinished heeft. En hoe! Een keiharde knock out, zo dus.

Bij de prelims waren de gevechten Tim Means vs. Justin Salas en Dustin Pague vs. Jared Papazian de moeite waard. Tim Means maakte vrij snel gehakt van Salas maar deed dit op zo’n rustige gecontroleerde wijze dat het me doet verheugen op zijn volgende gevecht.
Dustin Pague submitte Jared Papazian in een rear naked choke na een mooi gevecht.

Hopelijk vonden jullie de kaart ook boeiend, let us know in the comments!

3 COMMENTS

  1. Wat was er in godsnaam aan de hand met de scheidsrechters?

    Hoorde zelfs een scheids zeggen dat ze hun voeten niet tegen de kooi mochten zetten ?! Verder alleen maar rare dingen, zoals de scores verkeerd optellen of 30-27 geven terwijl dit nooit kan, vechters door elkaar heen halen, geen strafpunt geven als iemand twee illegale knieën geeft, het gevecht weer beginnen als er meer dan genoeg actie is. En zo kan ik nog wel even doorgaan, echt bizar.