UFC houdt 15 september eerste evenement in Rusland

0
443
Foto: Kevin Baker www.mmaplanet.nl

Op 15 september voegt de UFC een nieuwe locatie toe aan hun paspoort: Rusland. Dan zal ‘s werelds grootste MMA-organisatie in hoofdstad Moskou een Fight Night-evenement organiseren, meldt de UFC op woensdag na berichten van Russia Today in januari.

Het evenement zal plaatsvinden in het Olympisch Stadion van Moskou, goed voor 35.000 toeschouwers maximaal. Er zijn geen gevechten aangekondigd.

Tegelijkertijd heeft de UFC ook bekendgemaakt dat Andre Gromkovski aangesteld is als vicepresident van UFC Rusland. Vanuit Moskou zal Gromkovski zich bezighouden met plannen en strategieën voor ‘s werelds grootste MMA-organisatie in Rusland.

Geen McGregor-Nurmagomedov in september
Vorig jaar juni vertelde UFC-president Dana White aan MMAJunkie dat Conor McGregor tegen Khabib Nurmagomedov wilde vechten in Rusland, toen McGregor nog kampioen was en zich voorbereidde op de bokspartij voor Floyd Mayweather. Mocht het gevecht gebeuren, dan zal dit nog niet in september zijn.

Tegen TMZ vertelde White dat een partij tussen de Ier en The Eagle, die nu UFC-lichtgewichtkampioen is, in Las Vegas zou plaatsvinden: “Als je zo’n groot gevecht hebt, moet je het in Vegas doen. Khabib vecht ooit nog in Rusland, maar niet dat gevecht. Het is té groot. Dat moet je doen in Vegas.”

Wanneer een gevecht tussen McGregor en The Eagle wel plaatsvindt is nog onduidelijk. White vertelt dat het afwacht tot The Notorious op 14 juni weer voor de rechter in New York is verschenen naar aanleiding van zijn streken op de mediadag van UFC 223.