UFC gaat voor TUF 28 op zoek naar zwaargewichten en vrouwelijke vedergewichten

0
420
Foto: UFC

De UFC heeft aangekondigd dat er een 28ste seizoen komt. Voor dit seizoen wordt op 22 mei een try-out georganiseerd voor mannelijke zwaargewichten en vrouwelijke vedergewichten in Las Vegas.

Kandidaten moeten tussen 21 en 34 jaar zijn en minimaal drie keer gevochten hebben. Ook moeten ze een ‘positief record’ hebben (met meer winstpartijen dan verliespartijen).

De laatste keer dat de Amerikaanse versie zocht naar nieuwe zwaargewichten was voor het tiende seizoen in 2009. Toen coachten Quinton Rampage Jackson en Rashad Evans onder meer Roy Nelson, Brendan Schaub en Kimbo Slice, die als eerste gekozen werd door Jackson.

Nelson won dat seizoen door Schaub in de finale knock-out te slaan.

In 2014 stond het derde seizoen van TUF: Brazil ook in teken van zwaargewichten. Toen won Antônio Carlos Júnior, die nu als middengewicht in de UFC vecht.

Vedergewichten
De vedergewichtdivisie voor vrouwen kan wel wat aanvullingen gebruiken. De divisie is ruim een jaar oud, maar bestaat momenteel uit minder dan vijf vechters en heeft geen eigen ranglijst.

De divisie ging op UFC 208 van start met de kroning van een kampioene toen Germaine de Randamie won van Holly Holm. Deze gordel moest The Iron Lady maanden later inleveren omdat ze niet tegen Cyborg wilde vechten.

Cyborg werd uiteindelijk kampioen op UFC 214 door Tonya Evinger te kloppen, die eigenlijk ook een bantamgewicht is.

Het huidige seizoen met coaches Stipe Miocic en Daniel Cormier is net begonnen. Op woensdag is op het Amerikaanse FOX Sports de tweede aflevering te zien. Het volgende seizoen begint in de herfst.