UFC on FX 8: Belfort vs. Rockhold gepland voor 18 mei

0
591

Luke Rockhold zal zijn UFC debuut in Brazilië maken. De voormalig Strikeforce middleweight champion gaat het namelijk opnemen tegen Vitor Belfort in de Arena Jaragua in Jaragua do Sul. Dit melden bronnen dichtbij MMAjunkie.com.

Op de persconferentie in aanloop naar UFC on FUEL TV 7 werd al gemeld dat de middleweights een main event zijn in het Zuid-Amerikaanse land, alleen was er nog geen event genoemd. Het gevecht kan gevolgen gaan hebben voor de titelrace van de UFC middleweight divisie. Belfort trapte op UFC on FX 7 Michael Bisping knockout, waarna de kansen op een nieuw titelgevecht met Anderson Silva weer in zicht lijkt. Voor het gevecht meende hij nog drie of vier overwinningen nodig te hebben, maar door de Engelsman knockout te trappen en de huidige staat van de divisie lijkt een rematch erg dichterbij. Na het gevecht met Bisping werd wel duidelijk dat Belfort gebruik heeft gemaakt van TRT.

Luke Rockhold zal de UFC in komen met een reeks van negen overwinningen waarvan drie titelgevechten voor de Strikeforce middleweight titel. Rockhold won deze van Ronaldo “Jacare” Souza, waarna hij deze verdedigde tegen Keith Jardine en Tim Kennedy. De Amerikaan zou hem nog verdedigen op 3 november tegen Lorenz Larkin, maar moest afzeggen vanwege een blessure. Het gevecht werd verplaatst naar de laatste show van Strikeforce op 12 januari, maar ook daarvoor zei hij af door blessureleed.