UFC on FX 7: resultaten en discussie

8
582


Afgelopen zaterdag was er dan eindelijk weer een UFC event en wel de eerste van 2013. In Sao Paulo Brazilië waren de vechters klaar om wederom uit te maken wie in de Ultimate Fighting Championship thuishoort. Het main event bestond uit Vitor Belfort vs. Michael Bisping en de co-main event werd gevochten door CB Dollaway en Daniel Sarafian.

CB Dollaway vs. Sarafian
Dit was een van de betere gevechten van de avond. Uiteindelijk ook verkozen tot ‘Fight Of The Night’ en niet onterrecht. Beide heren gingen er vanaf de eerste bel voor. Daniel Sarafian, de TUF: Brazil deelnemer, sloeg CB Dollaway in de eerste ronde al snel tegen de grond. CB Dollaway had moeite het tempo van Sarafian bij te houden maar begon in ronde twee een stuk sterker. Tegen het einde van de tweede ronde daalde het tempo van Sarafian en scoorde Dollaway juist een knockdown. Sarafian moest vechten voor wat hij waard was en kreeg een flinke doses hammerfists over zich heen. Het leek even voorbij te zijn totdat Sarafian door de bel werd gered. De derde ronde waren beide vechters een stuk trager geworden maar bleven ten alle tijden voor de KO gaan. Zwiepende armen en een aantal harde treffers later en de wedstrijd was nog niet beslist. Dollaway scoorde nog een takedown en eindigde in de mount positie waar hij Sarafian nog eens een flink pak slaag gaf en zo de ronde won en uiteindelijk ook de fight.
CB Dollaway verslaat Daniel Sarafian via split decision (29-28, 28-29, 29-28)

Vitor Belfort vs. Michael Bisping
Een interessante matchup. Michael Bisping oogt een titleshot tegen middelweight champion Anderson Silva en Vitor Belfort komt net terug van een poging de light heavyweight champion Jon Jones van de troon te stoten. Beide vechters zijn contenders en zullen niks achterwege laten om de andere uit te schakelen. Het gevecht begint wat langzaam maar zowel Bisping als Belfort weten wat stoten uit te wisselen. Belfort was ook nog eens goed bezig met zijn kicks en probeerde met wat bodykicks Bisping op afstand te houden. Belfort merkte ongetwijfeld dat zijn kicks een gunstig wapen zouden zijn en met Bispings ietwat lage dekking zag Belfort in ronde 2 zijn kans. Een flinke headkick met zijn linkerbeen vloerde Bisping en een lawine van hammerfists later stopte scheidsrechter Miragliotta het gevecht. Vitor Belfort won hiermee niet alleen de wedstrijd maar kreeg ook nog de Knockout Of The Night bonus. Michael Bisping zal zich opnieuw moeten bewijzen voordat hij een titleshot krijgt en Belfort is zichzelf gelijk aan het promoten om nogmaals tegen champion Jon Jones te vechten. Willen we hem nog een kans geven?
Vitor Belfort verslaat Michael Bisping via KO (ronde 2)

De volledige resultaten:
MAIN CARD
Vitor Belfort verslaat Michael Bisping via TKO (strikes)
CB Dollaway verslaat Daniel Sarafian via split decision (29-28, 28-29, 29-28)
Gabriel Gonzaga verslaat Ben Rothwell via submission (guillotine choke)
Khabib Nurmagomedov verslaat Thiago Tavares via TKO (strikes)

PRELIMINARY CARD
Godofredo Castro verslaat Milton Vieira via split decision (28-29, 29-28, 29-28)
Ronny Markes verslaat Andrew Craig via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)
Nik Lentz verslaat Diego Nunes via unanimous decision (30-28, 30-27, 30-26)
Edson Barboza verslaat Lucas Martins via submission (punches)
Yuri Alcantara vs. Pedro Nobre via ruled a no-contest (accidental punches to back of head)
Ildemar Alcantara verslaat Wagner Prado via submission (kneebar)

PRELIMINARY (Facebook)
Francisco Trinaldo verslaat CJ Keith via submission (arm-triangle choke)

Andere hoogtepunten/dieptepunten:
– Mogelijk de eerste theaterspeler in de UFC: Pedro Nobre kon niet verder vechten nadat het gevecht werd stopgezet vanwege het slaan op het achterhoofd (wat verboden is in MMA). De videobeelden lieten echter zien dat dit niet het geval was. Een grote acteerprestatie of mogelijk iets anders? Wie heeft wat gezien?
– De finish van Nurmagomedov op Tavares, wow wat een ellebogen!
– De late stoppage van diezelfde fight
– De braziliaanse Octagon girls 🙂

Wat vonden jullie van dit event?

8 COMMENTS

 1. Totaal anders dan ik had verwacht.

  Ik vroeg me een paar dingen af over Belfort, namelijk of hij aan de TRT zit, hij was hier laatst al heel vaag over en zag er een stuk gespierder uit dan normaal.

  Ze mogen van mij Nobre wel laten gaan, het gevecht zag er tot de ‘stoppage’ al niet uit maar om dan nog zo’n theatherspel op te zetten.

  Verder had ik alleen meer van Martins verwacht.

 2. Ik heb diezelfde avond alle facebook gevechten bekeken.
  Zaten een paar leuke potjes bij, veel stops van de referee.

  Ook die NC met Pedro Nobr was om te schamen. Volgens mij wist hij dat hij ging verliezen in gebruikte hij de NC in zijn voordeel.

  Nurmagomedov vs Tavares was zeker het toppunt van de avond! Geweldige TKO die vrij laat onderbroken werd door de referee.

  Edson Barboza die ik heb leren kennen door zijn KO heeft ook een mooi gevecht gevochten. DIe in de 1ste ronde al wint met een Submission. Ben benieuwd waar hij over 1 a 2 jaar staat in de rankings…

  Belfort vs Bisping. JAMMER!
  Bisping had wel meer pogingen mogen maken voor een takedown. Hij toonde weinig initiatief is zijn gevecht, en voordat hij dit kon doen. Had Belfort al gewonnen.

  @Casper: Viel mij ook al op1 Belfort zag er uit als een BEEST. Waar haalt Bisping het gewicht vandaan, want op het oog zou ik ze niet in hetzelfde gewichtklassen zetten.
  En op zijn late jaren kan hij zich nog steeds bewijzen. Met behulp van drugs ofniet?

  • Ik roep al een tijdje dat ik verwacht dat Rory naar middleweight gaat zodra hij de meeste heeft verslagen, omdat ik hem niet tegen GSP zie vechten.

   Maar dan nog zal minimaal één top 5 moeten verslaan.

   Als Lombard dominant wint verwacht ik Lombard v.s. Anderson, maar ik zie hem ook niet zo makkelijk winnen van Okami. Laat Weidman nog tegen Belfort, Lombard, Philippou of Rockhold vechten voor de #1 contender. Dan is er een claim te maken en zal Anderson Silva het niet zo erg vinden, aangezien ze meer naamsbekendheid krijgen.

   • Een goede optie had geweest Rockholt vs. Silva. Rockhold is momenteel de Strikeforce middleweight champion. UFC zou het mooi kunnen promoten. Echter heeft Rockhold nu Vitor Belfort uitgedaagd.

    Het blijft altijd gissen. Toch zie ik Macdonald niet zo snel naar middleweight gaan, die doet het prima in welterweight en het zijn vaak de jongere vechters die zo hongerig zijn dat ze een gevecht met een legende (vriend) niet uit de weg gaan. Misschien moet GSP dan toch maar omhoog? 🙂

    Silva had geloof ik nog een 10 fight contract getekend dus uiteindelijk zien we het wel! Er komen nog 10 slachtoffers aan 😉

    • Het probleem is wie kent Rockholt? Hij heeft bijna geen naamsbekendheid, dus zal Silva dit niet willen.

     Macdonald heeft zelf gezegd dat hij het niet wil, omdat ze echt bij dezelfde trainers zitten en hij geen nieuw kamp wil opzoeken. Ze zullen hier ook vast wel iets over hebben vastgelegd. En ik denk dat GSP wel van Rory wint. Volgens mij ziet Rory dit ook nog wel anders zou hij het allang hebben aangewakkerd.

     Het wordt dus maar even afwachten hoe alles zich gaat ontwikkelen.

     P.S. Komende paar weken niet normaal hoeveel goeie gevechten er op de planning staan ik kijk echt uit naar de volgende vechters: Overeem, Rashad, Teixeira, Lamas, Pettis, Edgar & Aldo. En ik ben zelfs benieuwd naar de TUF waar ik de laatste paar seizoenen al zeer snel was afgehaakt.

     • Het slaat natuurlijk helemaal nergens op dat het bij de UFC zo om geld, naamsbekendheid enzo draait.

      Ik kijk erg uit naar het event van Handerson vs. Melendez.
      Geef mij maar een avond vol Strikeforce vs UFC.
      En eens kijken of er een paar goede deelnemers tussen zitten voor title fights.

      GSP en Rory zitten vast wel te fantaseren over hoe de 2 Canadians beide een title hebben.

      Wat Kevin zegt: Rockholt vs Vitor, winnaar krijgt een title fight.

 3. Pff ik vind die middleweight maar een lastige gewichtsklassen.

  Bij de UFC duurt het me allemaal veelste lang voordat er weer om een title gevochten wordt.

  En Dan Handerson dan? Eerst winnen van Machida en dan naar Middleweight om tegen Anderson Silva te vechten? Of Machida tegen Silva ?

  Die zitten ook aan de rand van Middleweight – Light heavyweight.