UFC on FX 6: Resultaten en discussie

2
579

De eerste van twee UFC events in twee dagen vond afgelopen nacht plaats in het mooie Gold Coast, Queensland, Australië. Misschien niet een card met de grootste namen maar wel een avondje leuke gevechten met een aantal leuke knockouts. Het enthousiaste publiek zou ook nog twee Ultimate Fighters gekroond zien worden.

Hector Lombard vs. Rousimar Palhares
Na een teleurstellende eerste gevecht in de UFC was Lombard duidelijk gefocust op een overwinning voor zijn thuispubliek. Palhares zou snel het slachtoffer worden van “Lightning”. De Braziliaan kon het niet naar de grond brengen waardoor Lombard het op de voeten kon proberen. Een eerste poging om het gevecht vroeg te eindigen lukte niet waardoor hij in de gevaarlijke guard van “Toquinho” eindigde. Al snel werd het opgestaan waarna Lombard zijn tegenstander weer kon raken om het wel te eindigen.
Hector Lombard verslaat Rousimar Palhares via TKO, 3:38 in de eerste ronde

Ross Pearson vs. George Sotiropoulos
De klassieke striker vs. grappler matchup tussen de twee Smashes coaches. Engelsman Ross Pearson maakte tegen George Sotiropoulos zijn comeback in de lightweight divisie. Sotiropoulos vocht voor het eerst sinds UFC 132. Pearson zou snel in zijn spel komen en sloeg met een scherpe rechterstoot de Australiër al vroeg in de problemen. Het gevecht zou niet gestopt worden waardoor Sotiropoulos weer terug kon komen in het gevecht. Pearson zou voor de kill gaan waardoor zijn tegenstander een takedown kon scoren. De Engelsman probeerde weer naar zijn voeten te komen waarna Sotiropoulos naar zijn rug ging. Hier zou hij uiteindelijk niet genoeg tijd hebben om nog een submission af te ronden. In de tweede ronde kwam de Australiër meer in zijn spel maar gooide te vaak zijn jab zonder resultaat. Pearson zou hiervan profiteren en zou zijn tegenstander met een scherpe linker stoot op de grond werken. Sotiropoulos zou weer snel herstellen en naar zijn voeten komen, maar zou dit keer geen takedown scoren. In de derde ronde zou Pearson doorgaan waar hij mee bezig was met zijn betere stand up. Met zijn eerste stoot van de ronde bracht hij zijn tegenstander weer in de problemen. De Engelsman wees de uitnodiging af om in de guard van de Australiër te komen waarna hij weer snel op zou staan. Pearson zou weer zijn goede takedown defense gebruiken om een paar takedowns te stoppen. Pearson zou het afmaken door een harde stoot naar het lichaam te gooien waarna hij naar het hoofd zou stoten.”The Real Deal” maakte het snel af met een drie stoot combinatie en nog een stoot naar de grond waarna de scheids het gevecht stopte.
Ross Pearson verslaat George Sotiropoulos via TKO, 0:41 in de derde ronde

De volledige resultaten:
Main Card
Ross Pearson verslaat George Sotiropoulos via TKO in de derde ronde
Robert Whittaker verslaat Brad Scott via unanimous decision (3X 29-28) en wint The Smashes: welterweights
Norman Parke verslaat Colin Fletcher via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28) en wint The Smashes: lightweights
Hector Lombard verslaat Rousimar Palhares via TKO in de eerste ronde

Prelims op Fuel TV
Chad Mendes verslaat Yaotzin Meza via KO in de eerste ronde
Joey Beltran verslaat Igor Prokrajac via unanimous decision (3X 30-27)
Mike Pierce verslaat Seth Baczynski via unanimous decision (2X 29-28 1X 30-27)
Benny Alloway verslaat Manuel Rodriguez via KO in de eerste ronde
Mike Wilksinson verslaat Brendan Loughnane via unanimous decision (3X 29-28)
Cody Donovan verslaat Nick Penner via TKO in de eerste ronde

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Voor de halve finale van The Smashes noemde Ross Pearson Parke al een UFC waardige vechter. Nu met een UFC contract ben ik benieuwd hoe ver hij het kan schoppen.

Robert Whittaker wint op 21-jarige leeftijd the Smashes. Ook een talent om in de gaten te houden.

Hoe dicht zit Chad Mendes bij een rematch met Aldo?

Iemand voor een gevecht tussen Lombard en Michael Bisping (na zijn gevecht met Vitor Belfort)?

Steve Percival beging bijna de fout van zijn leven door het gevecht van Manuel Rodriguez tegen Benny Alloway te stoppen naar een trap in het kruis van Rodriguez. Gelukkig werd de fout hersteld en zou Alloway het met stijl afronden.

Bonus awards goed voor 40.000 dollar:
Fight of the Night: Nick Penner vs. Cody Donovan
Knockout of the Night: Benny Alloway
Submission of the Night: geen submissions

2 COMMENTS

  1. Slim van Lombard om Bisping uit te dagen. Alleen vind ik niet dat hij dit heeft verdient, laat hem eerst van een top 5 middleweight winnen.

    Verder hoop ik dat Bisping wint van Belfort en dan tegen Anderson Silva mag vechten, dit heeft hij onderhand wel verdiend.