UFC on FX 5: Resultaten en discussie

3
743

Het derde UFC event in drie weken is een beetje overschaduwd door de dingen buiten de octagon. Jeremy Stephens bleek nog in de bak te zitten, terwijl Dana White iedereen garandeerde dat hij het gewoon tegen Yves Edwards zou kunnen opnemen. Dennis Hallman en Thiago Tavares zouden ook de octagon niet halen vanwege het gewicht van Dennis Hallman. Desondanks werd het een goede avond met maar drie decisions in tien gevechten en werd er een nieuwe number 1 contender gekroond in de UFC flyweight divisie.

John Dodson vs. Jussier Formiga
Jussier Formiga’s debuut in een number 1 contenders match tegen Greg Jackson vechter John Dodson. Het gevocht begon langzaam met Formiga die het graag naar de grond wilde brengen, terwijl Dodson de afstand wilde controleren om zo toe te slaan. Onder een fluitconcert zou de eerste ronde eindigen en beide vechters gingen hun hoek weer in. De tweede ronde zou veel van hetzelfde bieden met Formiga die meer voor de takedown zou gaan. Dodson reageerde en raakte de Braziliaan met een harde stoot. Formiga zou op zijn rug belande en Dodson leek voor de finish te kunnen gaan. Toch bleef hij rustig en alert op de BJJ skills van de Braziliaan. Formiga herstelde en het gevecht begon weer staande, maar bleef dat niet heel lang meer. “The Magician” kon een tweede harde stoot plaatsen en kon het toen wel afmaken. Hiermee kroonde hij zich tot de number 1 contender tegen Demetrious Johnson voor de UFC flyweight titel, een affiche om van te watertanden.
John Dodson verslaat Jussier Formiga via TKO, 4:35 in de tweede ronde

Antonio Silva vs. Travis Browne
De tweede main event met zwaargewichten in twee weken bezorgde opnieuw een kort gevecht. Travis Browne opende met veel beweging a la Dominick Cruz en leek het gevecht te controleren vanaf het begin. Met verschillende pogingen liet “Hapa” zien dat hij, ondanks zijn lengte, toch verassend licht op zijn voeten is. Silva kon Browne te pakken krijgen en leek het naar de grond te willen brengen. Browne had de kooi nodig om te blijven staan maar moest het duurde niet lang meer voordat de Amerikaan wel naar grond zou gaan. Browne liep een knieblessure op en leek het snel te moeten afmaken. “Bigfoot” kon Browne naar de kooi drukken en sloeg met een harde rechterstoot zijn tegenstander neer. De ground and pound volgde totdat Herb Dean het stopte.
Antonio Silva verslaat Travis Browne via TKO, 3:27 in de eerste ronde

De volledige resultaten
Main Card
Antonio Silva verslaat Travis Browne via TKO in de eerste ronde
Jake Ellenberger verslaat Jay Hieron via unanimous decision (3X 29-28)
John Dodson verslaat Jussier Formiga via TKO in de tweede ronde
Justin Edwards verslaat Josh Neer via submsission (arm-in guillotine choke) in de eerste ronde

Prelims op FX
Michael Johnson verslaat Danny Castillo via KO in de tweede ronde
Mike Pierce verslaat Aaaron Simpson via KO in de tweede ronde
Marcus LeVesseur verslaat Carlo Prater via split decision (28-29, 29-28, 29-28)
Jacob Volkmann verslaat Shane Roller via submission (rear-naked choke) in de eerste ronde
Diego Nunes verslaat Bart Palaszewski via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Darren Uyenoyama verslaat Phil Harris via submission (rear-naked choke) in de tweede ronde

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Jacob Volkmann verslaat eindelijk iemand zonder decision

Mike Pierce bezit heel veel kracht, maar Michael Johnson liet ook zien dat je niet zoveel kracht hoeft te hebben om iemand knockout te slaan

Marcus LeVesseur vs. Carlo Prater was de definitie van een saai gevecht

Antonio Silva vs. Stefan Struve anyone?

Bonus awards goed voor 40.000 dollar
Fight of the Night: Diego Nunes vs. Bart Palaszewski
Knockout of the Night: Michael Johnson
Submission of the Night: Justin Edwards

3 COMMENTS