UFC on FX 5: Browne vs. Silva

1
593

Travis Browne zal het in de main event van UFC on FX 5 opnemen tegen Antonio “Big Foot” Silva. Het event zal plaatsvinden op 5 oktober in de Target Center in Minneapolis, Minnesota. Dit heeft USA TODAY vernomen van UFC officials.

Travis Browne zou het oorspronkelijk tegen Ben Rothwell opnemen op het UFC on Fox 4, maar vanwege een enkelblessure heeft “Big Ben” zich afgemeld. Geruchten gingen dat “Hapa” het zou opnemen tegen Devin Cole, maar niets was officieel. Browne neemt met deze matchup een grote stap vooruit in competitie. De geboren Hawaiiaan heeft een ongeslagen record van 13-0-1 met zijn enige draw tegen Cheick Kongo. In het laatste gevecht van Browne vocht hij tegen Strikeforce heavyweight Chad Griggs op UFC 145. Hierbij zette hij Griggs vrij eenvoudig opzij waardoor het gevecht in de eerste ronde beslist werd met een arm-triangle choke in het voordeel van de veel grotere Browne.

Antonio Silva zal voor de tweede keer in de UFC aantreden. De grote Braziliaan kwam in de co-main event van UFC 146 voor het eerst in actie tegen voormalig kampioen Cain Velasquez. Een groot succes werd het niet: Velasquez scoorde de takedown en domineerde met sterke ground-and-pound waardoor het gevecht in de eerste ronde gestopt werd.

Oorspronkelijk stond UFC on FX 5 gepland voor 7 september in Indianapolis, maar door complicaties is het verschoven. De precieze reden dat deze verandering plaats heeft gevonden is niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of de match-up tussen featherweights Bart Palaszewski en Diego Nunes op deze card zal verschijnen door de verandering van plaats en datum.

1 COMMENT