UFC on FX 4: Hatsu Hioki vs. Ricardo Lamas

1
553

Hatsu Hioki neemt het, nog, niet op tegen Jose Aldo. De Japanner leek de beoogde number 1 contender te zijn voor Aldo’s UFC featherweight titel, maar heeft ervoor te gekozen om nog één keer te vechten voordat hij zal vechten voor de titel, als wint uiteraard. Op UFC on FX 4 zal hij het opnemen tegen Ricardo “The Bully” Lamas. Dana White geeft uitleg over hoe deze match tot stand is gekomen:

“Many pegged Hioki as the next possible challenger for Jose Aldo’s title, but he wants one more test before going for the belt. In his way is Lamas, who has proven to be a tough competitor for anyone to deal with, especially since moving down to featherweight and finishing both opponents at 145 pounds. Both guys have verbally agreed to the match.”

Voor Hioki zal dit het derde gevecht in de octagon worden. Na een matig eerste gevecht tegen George Roop liet hij in zijn thuisland Japan op UFC 144 zijn kwaliteiten zien tegen Bart Palaszewski. Lamas zal ook voor de derde keer de UFC octagon instappen. In zijn vorige optreden overtuigde “The Bully” door op UFC on Fox 1 Cub Swanson te verslaan door middel van een arm-triangle choke in de tweede ronde. Lamas zou het daarna opnemen tegen Dustin Poirier op UFC 143, maar moest afhaken vanwege een blessure.

Doordat de Japanner het niet tegen Aldo zal opnemen lijkt Erik Koch de number 1 contender te zijn voor Aldo. Hoewel het nog niet officieel bevestigd is lijkt de main event van UFC 149, 21 juli in Calgary, te gaan tussen de kampioen en Koch. Als Hioki Lamas weet te verslaan, lijkt hij volgende tegenstander te zijn voor de titel. De winnaar tussen Dustin Poirier en Chan-Sung Jung kan hier eventueel ook nog een rol gaan spelen. Zij zullen het tegen elkaar opnemen in de main event van UFC on Fuel TV 3, 15 mei in Fairfax, Virginia.

1 COMMENT