UFC on FUEL TV 9: Resultaten en discussie

2
584


Het tweede UFC event in Zweden ooit zorgde voor een erg divers event. Er waren snelle knockouts, submissions en een paar aardige gevechten. Voor Nederlanders was er, helaas, wel een domper in de vorm van het verlies van Michael Kuiper. De Nederlander verloor zijn derde gevecht in de UFC, nadat hij in het begin van het jaar problemen had met het vinden van een tegenstander die niet geblesseerd raakte. Desondanks een leuk event met drie knockouts en vier submissions, die ook eens op een normale tijd voor Europese kijkers te zien was.

Ryan Couture vs. Ross Pearson
Ryan Couture werd de eerste zoon wiens vader ook in de UFC heeft gevochten. Couture junior kreeg in zijn UFC debuut TUF 9 winnaar Ross Pearson voor zich en kwam het gevecht in met een zeven inch spanwijdte voordeel. Couture begon met een vroege takedownpoging, waarna Pearson deze verdedigde en de Amerikaan het gevecht hierdoor tegen de kooi drukte. Na wat werk tegen de kooi aan lukte een takedown uiteindelijk wel, maar stond Pearson snel weer op waarna de vechters weer uit elkaar gingen. In het staande gevecht werd al snel duidelijk dat Pearson staand in controle was en Couture veel naar achter moest lopen. Af en toe kon hij nog wel een stoot of trap landen waarna hij weer naar achter of opzij moest. Een knie van Pearson raakte waardoor Couture het weer naar de kooi bracht. Pearson kon nog een headkick plaatsen voordat de eerste ronde erop zat. De tweede ronde begon weer met Pearson die veel naar voren ging en achter Couture aan moest. Pearson kon met zijn rechter hook en bodyshots schade aanbrengen, waardoor Couture na een minuut in de ronde Pearson weer tegen de kooi aan drukte. Langzaam maar zeker kon Couture het gevecht een beetje naar zich toe trekken tot Pearson een frontkick van Couture ving. Couture belandde hierdoor op de grond waarna Pearson voor de kill ging met ground and pound. Couture kon nog even opstaan, maar Pearson ging door met trappen en stoten waardoor Couture weer op de grond landde. Pearson zette door, waarna scheidsrechter er een einde aan maakte.
Ross Pearson verslaat Ryan Couture via TKO, 3:45 in de tweede ronde

Gegard Mousasi vs. Ilir Latifi
Twee UFC-debutanten stonden, door omstandigheden, in de main event van de avond. Ilir Latifi probeerde een Rocky verhaal werkelijkheid te maken voor zijn thuispubliek, waardoor zijn entree muziek tegelijkertijd afgezaagd en toepasselijk was. Mousasi liet echter al snel weten dat hij hier geen medewerking aan ging geven. Vanaf het begin van het gevecht ging hij achter de Zweed aan en kon hij met zorgvuldig gekozen strikes scoren. Latifi ging voor een takedown, maar Mousasi kon deze snel van zich afwerken. Mousasi bleef zijn strikes zorgvuldig kiezen en kon zo punten scoren. Latifi gaf zich uiteraard niet gewonnen en hoopte met een harde zwaaien een knockout te forceren. Mousasi bleef zijn strikes plaatsen waardoor Latifi lichtelijk gefrustreerd raakte aan het einde van de ronde en hij probeerde Mousasi uit te dagen voor een wild gevecht. De emotieloze “Dreamcatcher” zou hier niet voor vallen. De tweede ronde ging hetzelfde met Mousasi die naar voren liep en zijn handen erg laag hield. Het tempo ging omhoog en Latifi probeerde een knockout te forceren, maar Mousasi bleef in controle door middel van zijn range, snelheid en jabs. Een takedownpoging van Latifi liep opnieuw tot niks uit waardoor het gevecht staande bleef. De schade van de jabs van Mousasi werd zichtbaar met een bebloede Latifi. Mousasi wisselde zijn rechterhand af met zijn linkerhand waardoor het erop leek dat Mousasi zijn rechterhand had gebroken in het gevecht. De derde ronde begon weer identiek zoals de eerste twee met Mousasi die bepaalde hoe en waar het gevecht heen ging. Latifi bleef desondanks voor de overwinning gaan en met harde, wilde stoten alsnog de knockout te krijgen. Met nog anderhalf minuut in het gevecht te gaan ging Mousasi er wat agressiever in, maar kon hij niet de knockout forceren. In de laatste dertig seconde kon Latifi Mousasi alsnog naar de grond krijgen, waardoor er een enorme reactie van het publiek loskwam. Latifi pakte zijn kans en probeerde met ground and pound Mousasi alsnog knockout te slaan. Een harde rechterstoot kwam nog aan, maar het bracht Mousasi niet in gevaar.
Gegard Mousasi verslaat Ilir Latifi via unanimous decision (3X 30-27)

De volledige resultaten:
Main Card:
Gegard Mousasi verslaat Ilir Latifi via unanimous decision (3X 30-27)
Ross Pearson verslaat Ryan Couture via TKO in de tweede ronde
Matt Mitrione verslaat Phil de Fries via knockout in de eerste ronde
Brad Pickett verslaat Mike Easton via split decision (30-27, 28-29, 30-27)
Diego Brandao verslaat Pablo Garza via submission (arm-triangle choke) in de eerste ronde
Akira Corrasani verslaat Robbie Peralta via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)

Prelims op Facebook:
Reza Madadi verslaat Michael Johnson via submission (anaconda choke) in de derde ronde
Tor Troeng verslaat Adam Cella via submission (rear-naked choke) in de eerste ronde
Adlan Amagov verslaat Chris Spang via unanimous decision (3X 30-27)
Conor McGregor verslaat Marcus Brimage via KO in de eerste ronde
Ryan LaFlare verslaat Ben Alloway via unanimous decision (3X 30-27)
Tom Lawlor verslaat Michael Kuiper via submission (guillotine choke) in de tweede ronde
Papi Abedi verslaat Besam Yousef via split decision (29-28, 28-29, 29-28)

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Wat een debuut voor de Ier Conor McGregor!

Michael Kuiper zag er goed uit, maar verloor helaas.

Zal Brad Pickett ooit in een saai gevecht zitten?

Matt Mitrione is dus van Amerika naar Zweden gevolgen voor een hele 19 seconde in de octagon. Maar dat zal hij niet zo erg vinden.

Mag Latifi na dit gevecht nog terugkeren in de octagon?

Stefan Struve was ook aanwezig in Zweden, af en toe was hij te horen om de Nederlandse coaches te vertalen.

Mousasi lijkt zich echt nergens voor te interesseren.

Bonus awards goed voor 60.000 dollar (dankzij Diego Brandao, aldus Dana White op de post-fight persconferentie):
Fight of the Night: Pickett vs. Easton
Knockout of the Night: Conor McGregor
Submission of the Night: Reza Madadi

2 COMMENTS

 1. Sinds ik ooit een video ben tegengekomen van Conor McGregor was ik gelijk fan!
  En kan nu ook niet wachten om hem te zien groeien in de UFC.
  Geweldige gast en een wel verdiende Knock out of the Night over-winning.

  Hij gaat nog ergens komen!

  Tor vs Adam was ook een leuke partij om te zien, 2 bekende vechters van TUF. Nu al in de octagon.

  Nooit gedacht dat er ook 2 debutanten op het main event konden staan…
  Het hele gevecht zitten kijken met in het achterhoofd: Hoe zou dit gaan met Gustafsson..

 2. Matig event in z’n geheel.
  Paar partijen waren leuk om te zien, maar het is uitermate teleurstellend om Kuiper zo te zien verliezen, de main event uber saai te zien. Tuurlijk, het waren technische stoten van Mousasi en fijn om die man te zien vechten en winnen. Maar totaal niet wat je van een UFC hoopt te zien in z’n totaliteit.
  Die McGregor was volgens mij de mooiste partij, fijn om die man in de UFC te hebben!