UFC on FUEL TV 7: Resultaten en discussie

0
622


Weer sinds een lange tijd een avondje UFC op een normale tijd voor Europese kijkers. Vanaf 18:15 Nederlandse tijd ging het los in Engeland, met de interim UFC bantamweight title op het spel in de main event van de avond. Van de twaalf gevechten eindigden er uiteindelijk negen in een beslissing van, de soms erg aparte, jury. Eén van deze gevechten die eindigde in het tijdslimiet was ook nog via een blessure. Dit is wel een kleine teleurstelling als je weet dat er namen als Paul Sass, James Te Huna en Dustin Poirier op de card stonden. Desondanks wel een paar leuke hoogtepunten met goede gevechten als co-main event en main event om de avond toch nog enigszins glans te geven.

Cub Swanson vs. Dustin Poirier
De co-main event tussen de nummer 6 en 7 van de UFC rankings moest wel een leuk gevecht opleveren. De twee zouden niet teleurstellen en begonnen vanaf de eerste bel al met aanvallen. Swanson zou het betere krijgen van de eerste wisseling waarna Poirier snel een takedown zou maken. Op de weg terug raakte Swanson zijn tegenstander met een knie en stoot voordat de ronde zou eindigen. De tweede ronde begon Swanson met bodyshots en snelle stoten naar het hoofd van “Diamond”. Poireir reageerde snel met een eigen bodyshot. Het gevecht verplaatste zich naar de kooi met wat clinchwerk waar Swanson kon herstellen en doorgaan met aanvallen naar het lichaam en hoofd. Poirier counterde met een double leg takedown waarna Swanson zijn lenigheid liet zien vanaf zijn rug. Hiermee bracht hij de schouder van Poirier in de problemen waardoor het gevecht weer staande verder ging tot de zoomer. Met het gevecht in de laatste ronde voor het grijpen begon Poirier met een snelle poging tot een takedown. Swanson counterde met strikes die zijn tegenstander raakten. Swanson was moe, maar kon nog wel een takedown scoren waarna hij snel verplaatste naar de rug van Poirier. Vanaf hier kon hij naar de mount waar hij weer door kon gaan met strikes plaatsen waarna Poirier weer kon staan. Swanson was echter nog niet klaar en kon met een judoworp Poirier weer op de grond krijgen. Hiermee eindigde hij sterk, waarna hij ook de beslissing van de jury meekreeg. Hiermee is hij een stap dichterbij een rematch met Aldo.
Cub Swanson verslaat Dustin Porier via unanimous decision (2X 29-28, 1X 30-27)

Renan Barao vs. Michael McDonald
Het eerste titelgevecht in Engeland sinds UFC 80 (BJ Penn vs. Joe Stevenson) was een goede afsluiter op een misschien teleurstellende avond. Barao kon vroeg de takedown scoren, waar hij snel aan het werk wilde gaan in de guard van McDonald. Vanaf die positie kon “Mayday” de handen van de Braziliaan controleren waarna het gevecht weer staand werd. Hier kon McDonald naar voren gaan en het moeilijk maken voor de Braziliaan, die een minuut later weer voor de takedown ging. McDonald ontweek de takedown waarna hij weer naar voren kon gaan en stoten kon uitdelen. Hiermee bracht hij Barao in de problemen die moest herstellen en zelf de knie even op de grond moest zetten. Barao overleefde de aanslag en kon zelf ook wat stoten uitdelen voordat het gevecht tegen de kooi eindigde. Hier kon Barao nog een takedown maken waarmee hij de ronde bovenop zou eindigen. De tweede ronde begon Barao het gevecht over te nemen. Barao kon na twee minuten nog een paar stoten van McDonald vangen en een takedown maken. McDonald kon echter counteren met een upkick, waardoor het een close ronde bleef. Een frontkick van Barao mist, waarna de ronde eindigt. De derde ronde kon McDonald een harde stoot landen waarna de twee flink wat stoten uitwisselde. Barao bracht het na anderhalf minuut weer naar de grond, maar McDonald kon weer snel opstaan. McDonald kon goed zijn stoten landen en uit de weg gaan voor de counters van Barao. Een harde trap van Barao kon McDonald wel raken, waarna de Amerikaan kon counteren met een rechterstoot. In de vierde ronde was McDonald bebloed, maar hij kon nog wel doorgaan met counters landen en stoten uitdelen. De stoten konden Barao echter niet in de problemen brengen, die nog een harde knie kon plaatsen. Met nog twee minuten de gaan was er nog een wisseling van stoten, waarna de vechters in een grappling positie kwamen. Barao kon een takedown krijgen waarvan hij snel in side control kwam. Vanaf hier kon hij snel in arm-triangle choke positie komen die op het eerste gezicht geen problemen gaf aan zijn tegenstander. Barao bleef aanzetten, waarna McDonald uiteindelijk toch moest aftikken.
Renan Barao verslaat Michael McDonald via submission (arm-triangle choke), 3:57 in de vierde ronde

De volledige resultaten:
Main Card:
Renan Barao verslaat Michael McDonald via submission (arm-triangle choke) in de vierde ronde
Cub Swanson verslaat Dustin Porier via unanimous decision (2X 29-28, 1X 30-27)
Jimi Manuwa verslaat Cyrille Diabete via TKO in de tweede ronde
Gunnar Nelson verslaat Jorge Santiago via unanimous decision (2X 29-28, 1X 30-27)
James Te Huna verslaat Ryan Jimmo via unanimous decision (2X 29-28, 1X 29-27)
Matthew Riddle verslaat Che Mills via split decision (29-28, 28-29, 30-27)

Prelims op Facebook:
Renee Forte verslaat Terry Etim via unanimous decision (2X 29-28, 1X 30-27)
Danny Castillo verslaat Paul Sass via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Andy Ogle verslaat Josh Grispi via unanimous decision (2X 29-28, 1X 30-27)
Tom Watson verslaat Stanislav Nedkov via TKO in de tweede ronde
Vaughan Lee verslaat Motonobu Tezuka via unanimous decision (3X 30-27)
Phil Harris verslaat Ulysses Gomez via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Tom Watson vs. Nedkov vroege ‘Fight of the Year’ 2013? De 100.000 dollar voor Watson in bonussen is in ieder geval dik verdiend.

James Te Huna’s entree van het jaar 2013?
http://youtu.be/aBdW-s9rW7I

Cyrille Diabaté raakte in zijn gevecht met Jimi Manuwa geblesseerd en laat op Twitter weten een kuitblessure te hebben opgelopen.

Hoe komt Aaron Chatfield aan 29-28 voor Che Mills? Blijkbaar zag hij de eerste en derde ronde voor de Engelsman.

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Fight of the Night: Nedkov vs. Watson
Knockout of the Night: Tom Watson
Submission of the Night: Renan Barao