UFC ON FUEL TV 1: Struve vs. Herman preview

0
556


door Stefan van Eimeren

15 februari is het weer zover, Stefan “Skyscraper” Struve vecht alweer zijn tiende partij in de UFC Heavy Weight Division. Met een record van 6-3 in de UFC behoort Struve tot de middenmoot in zijn gewichtsklasse, desondanks is hij zeker bij de hardcore MMA-fans een zeer populaire vechter. Zijn nederlandse kickboks-stijl gecombineerd met een zeer goede groundgame en jonge leeftijd (23) maakt hem tot één van de grote talenten in de UFC. Dat de organisatie waar hij voor vecht zelf ook alle vertrouwen in hem heeft blijkt wel uit het feit dat deze partij co-main event is op een voor de UFC zeer belangerijk eerste event op FUEL TV.

Tegenstander van onze lange (2m13) landgenoot is Dave Herman, na zijn debuut in de UFC waarin hij Golden Glory vechter Jon-Olav Einemo via TKO versloeg werd hij geschorst vanwege sporen van marijuana in zijn bloed. Zelf heeft hij altijd ontkend het gebruikt te hebben en hij zal dan ook een statement willen maken ten koste van Struve.
Ondanks het vertrouwen van zijn werkgevers is het ook voor Struve een zeer belangerijk gevecht.Wint hij zal hij waarschijnlijk weer een tegenstander krijgen met meer naamsbekendheid en kan hij zijn weg naar de top vervolgen, verliest Stefan is het misschien wel weer terug naar de undercards aangezien de HW division een stuk dieper is geworden met de Strikeforce vechters erbij.

Zelf zie ik de kansen voor Struve vooral op de grond aangezien hij toch kwetsbaar is gebleken tegen tegenstanders die one-punch KO power hebben en z’n submissions gewoon heel erg goed zijn. Ik kan ieder geval niet wachten om weer een Nederlander op het hoogste podium van deze prachtige sport te zien presteren en zal hem vanachter mijn laptop hartstochtelijk aanmoedigen.

WAR Stefan !!!