UFC on Fuel TV 1 resultaten en discussie

3
454

Deze UFC had wat minder bekende namen op de kaart staan, voornamelijk up and coming vechters. Dit betekent een kans voor veel vechters om zich te bewijzen. Hierdoor ontstonden er een aantal zeer goede gevechten. En natuurlijk onze landgenoot Stefan Struve gaf weer een optreden weg. De meest interessante momenten zal ik hieronder bespreken.

Jonathan Brookins vs. Vagner Rocha
Brookins is er een van de TUF stal. Hij heeft een zeer goed grondspel, maar laat in dit gevecht zijn diversiteit zien. Rocha wordt naar de grond gebracht en probeert daar een “toquinho”, maar komt er achter dat dat nog niet zo makkelijk is. Brookins haalt een paar keer goed uit met zijn rechtse en de wedstrijd is na ongeveer anderhalve minuut beslist op TKO.

Ivan Menjivar vs. John Albert
John Albert is er ook een uit de TUF stal, Menjivar is daarentegen een ervaren rot in het vak. Het gevecht had wat mij betreft ook fight of the night kunnen zijn, maar waarschijnlijk is dat niet doorgegaan omdat het maar 1 ronde duurde. Maar wat een ronde. Het gevecht gaat over en weer. Het eindigt dan ook op spectaculaire wijze. Menjivar komt in de problemen doordat hij is aangeslagen en komt aan de verkeerde kant van wat ground en pound terecht. Op een of andere manier kan hij het tij keren en pakt de rug van John Albert. Hier zet hij een Rear Naked Choke aan om de wedstrijd te winnen. Toch de ervaring die hem er door heen sleept.

Stefan Struve vs. Dave Herman
Niet het beste gevecht van Struve, maar hij pakt toch netjes de overwinning. Dave Herman is in de eerste ronde de betere. Hij landt meer strikes. Maar beide vechters zijn niet echt aangeslagen geweest. De tweede ronde ziet er heel anders uit. Al vroeg komt er een takedown vanuit de clinch van onze Struve en hij kan wat ground en pound geven. Toch komen ze weer staande uit. Het striking gedeelte ziet er nu beter uit bij Struve. En als ze een tweede keer op de grond uitkomen, kan Herman niet meer weg komen en het gevecht wordt gestopt door strikes vanuit de mount.
Niet het beste gevecht van Struve zo als gezegd. Maar hij laat wel zien dat hij ook conservatief kan vechten in plaats van dat wilde wat hem een aantal KOs heeft gekost. Op de grond lijkt Struve alleen maar beter en beter te worden, hij is nu geen enkele keer in gevaar geweest.

Jake Ellenberger vs. Diego Sanchez
Geen enkel gevecht met Diego Sanchez is saai te noemen. Deze ook niet. Het is niet de meest slimme vechter, maar door zijn doorzettingsvermogen en tempo krijgt hij het publiek vaak op het puntje van hun stoel. Aanvankelijk leek deze partij vrij makkelijk richting Jake Elleberger te gaan. Hij was staand in de eerste twee rondes veruit de beste, en sloeg Sanchez meerdere keren aan. Maar in de tweede helft van de derde ronde raakte de pijp leeg. Die van Sanchez is dat nog lang niet en hij is in staat een takedown van Ellenberger om te draaien en bovenop te komen. Vanuit hier laat hij alles gaan, schreeuwend geeft hij alles om Ellenberger er uit te slaan. Dit lukt hem bijna. Op basis van de eerste twee rondes wint Ellenberger. Met recht een fight of the night.

Main card
Jake Ellenberger def. Diego Sanchez via unanimous decision
Stefan Struve def. Dave Herman via second-round TKO
Ronny Markes def. Aaron Simpson via split decision
Stipe Miocic def. Philip De Fries via first-round TKO
T.J. Dillashaw def. Walel Watson via unanimous decision
Ivan Menjivar def. John Albert via submission (rear-naked choke)

Preliminary card
Jonathan Brookins def. Vagner Rocha via first-round TKO
Justin Salas def. Anton Kuivanen via unanimous decision
Tim Means def. Bernardo Magalhaes via unanimous decision
Buddy Roberts vs. Sean Loeffler (Loeffler out due to ankle injury)

Highlight videos

3 COMMENTS

  1. Waarom jabt Struve niet vaker!? Dat helpt om je tegenstander op afstand te houden en om alvast wat schade toe te brengen. Eerste ronde zag ik het niet zitten, maar gelukkig wist Stefan in de tweede ronde orde op zaken te stellen… Volgende: ‘Bigfoot’ Silva?

    • Matt Mitrione lijkt me ook wel een mooie, maar ze zullen hem wel niet tegen hem laten vechten aangezien hij op 142 verloren heeft.
      Bigfoot zou goed kunnen, tegen Gabriel Gonzaga lijkt me ook wel grappig, al denk ik dat Gonzaga weer een niveau te hoog is voor Stefan.