UFC on Fuel 3: Uitslagen en discussie

11
583

Het derde UFC event op Fuel TV vond plaats in Fairfax, Virginia en gaat de boeken in als het persoonlijke hoogtepunt van een Zuid-Koreaan. Hoewel de line-up niet zo sterk was met grote namen, kan je het wel een leuk event noemen met een paar mooie gevechten.

Cerrone vs. Stephans
Vooraf aan het event voor velen het gevecht om naar uit te kijken tussen twee lightweights die wat te bewijzen hadden. Cerrone moest na zijn verliespartij tegen Nate Diaz laten zien nog steeds relevant te zijn in de UFC lightweight divisie, terwijl Jeremy Stephans wilde laten zien een contender te zijn. Het gevecht was een makkelijke prooi voor Cerrone die bewees een maatje te groot te zijn voor Stephans. Met zijn reach en trappen speelde hij met zijn tegenstander waardoor hij comfortabel de overwinning pakte.

Korean zombie vs. Poirier
In de main event stond voor beide vechters misschien wel een titelgevecht met Jose Aldo op het spel dus de inzet was hoog. Poirier begon het gevecht als favoriet was op weg om zijn vijfde overwinning als featherweight te boeken. Tegenstander Jung stak hier een stokje voor en lijkt zelf zijn titelgevecht te hebben verdient. Het gevecht begon goed met een hoge snelheid die beide vechters niet meer loslieten. Het beloofde veel en maakte die ook allemaal waar. Jung trok uiteindelijk aan het langste eind en maakte het in de vierde ronde af met een D’Arche choke waardoor hij de Fight of the Night en Submission of the Night bonus kon bijschrijven, goed voor 80.000 dollar.

De highlights van dit zieke gevecht:

De volledige uitslagen:

Main Event:
Chan Sung Jung verslaat Dustin Poirier via submission (D’Arce choke), 1:10 in de vierde ronde

Main Card:
Amir Sadollah verslaat Jorge Lopez via split decision
Donald Cerrone verslaat Jeremy Stephens via unanimous decision
Yves Jabouin verslaat Jeff Hougland via unanimous decision
Igor Pokrajac verslaat Fabio Maldonado via unanimous decision
Tom Lawlor verslaat Jason MacDonald via knockout, 0:50 in de eerste ronde

Prelims:
Brad Tavares verslaat Dongi Yang via unanimous decision
Cody McKenzie verslaat Marcus LeVesseur via submission (guillotine), 3:05 in de eerste ronde
T.J. Grant verslaat Carlo Prater via unanimous decision
Rafael Dos Anjos verslaat Kamal Shalorus via submission (rear-naked choke), 1:20 in de eerste ronde
Johnny Eduardo verslaat Jeff Curran via unanimous decision
Francisco Rivera verslaat Alex Soto via unanimous decision

Bonussen:
Fight of the Night: Chan Sung Jung vs. Dustin Poirier
Knockout of the Night: Tom Lawlor
Submission of the Night: Chan Sung Jung

11 COMMENTS

 1. ff een reply op de tekst: Cerrone moest na zijn verliespartij tegen Nate Diaz laten zien nog steeds relevant te zijn in de UFC lightweight divisie..

  Nou.. Cerrone is gewoon nog een titelkandidaat volgens mij.. en hoeft hij absoluut niet bang te zijn z’n baan in de lightweight divisie te verliezen.
  Hij pakt dit jaar de titel van Nate af.. (die hem zelf eerst nog wel ff moet winnen van Benson Henderson natuurlijk)

 2. Onverwacht leuke kaart!

  Cerrone was weer top! Man wat had ik medelijden met het been van Stephans, die zal letterlijk met een slecht been uit bed stappen!

  Maar dat Cerrone het beter zou doen in een rematch met Diaz, dat geloof ik niet. Cerrone zijn sterkte is het gebruik van zijn reach. Hij kwam met momenten aangespurt om een keiharde leg kick te geven of kwam snel naar binnen om wat technisch te striken. Nate Diaz zorgde perfect dat hij dit niet kon/kan doen. Hij kwam steeds naar voor, gunde Cerrone zijn ruimte niet waardoor zijn kicks al heel wat minder gevaarlijk zijn. Daardoor creëer je een boksmatch en dan weten we allemaal wie er zal winnen, DIAZ de held! 😀

  Zombie’s gevecht was top, geef hem maar de volgende title shot!