UFC on FOX Sports 1 #2 breidt uit met co-main event

0
558

Donald Cerrone 3

De card van UFC on FOX Sports 1 #2 krijgt vorm. Het event, dat elf dagen na deel 1 zal plaatsvinden, heeft nu acht gevechten officieel staan. UFC on FOX Sports 1 #2 zal op 28 augustus in de Bankers Life Fieldhouse in Indiana plaatsvinden.

Rafael dos Anjos zal het in deze co-main event opnemen tegen Donald Cerrone in een gevecht op lightweight. Beide vechters wonnen hun laatste gevecht via decision. Dos Anjos scoorde een controversiële unanimous decision overwinning op Evan Dunham, terwijl Donald Cerrone KJ Noons domineerde voor vijftien minuten. De twee contenders lijken met een overwinning niet ver weg van een mogelijk gevecht om de titel.

Voordat deze twee gevechten zullen plaatsvinden nemen Sarah Kaufman (nummer 3 in UFC Rankings) en Sara McMann (nummer 5 in UFC Rankings) het tegen elkaar op in een belangrijk gevecht voor de UFC womens bantamweight division. “Sara vs. Sarah” kan dus een number 1 contenders match zijn en de winnaar kan het dus tegen de winnaar van Rousey-Tate opnemen, natuurlijk afhankelijk van de status van Cat Zingano. Sarah Kaufman is 4-1 in haar laatste vijf gevechten met een verliespartij tegen Ronda Rousey voor de Strikeforce womens bantamweight championship. McMann is een zilveren medaille winnaar op de Olympische Spelen in freestyle worstelen en heeft een perfect record van 7-0. Haar laatste overwinning kwam in haar UFC-debuut tegen de Duitse Sheila Gaff.

James Head zal het tegen Bobby Voelker opnemen in Indianapolis. Head zal zijn volledige beurs, inclusief win geld en eventuele bonussen, doneren aan de slachtoffers van de tornado’s in Oklahoma. Head, uit Edmond, Oklahoma, kon niet vechten op UFC 159 doordat tegenstander Nick Catone na de weigh-ins naar het ziekenhuis werd vervoerd met uitdrogingsverschijnselen. Head liet hierna weten bereid te zijn snel weer te gaan vechten als de UFC zou bellen.

Court McGee neemt het tegen een andere TUF-winnaar op in Robert Whittaker. De Amerikaan won TUF 11 in 2010 als deel van Team Liddell. Na twee verliesparijen op middleweight in 2012, maakte “The Crusher” een succesvol debuut op welterweight tegen Josh Neer op UFC 157. Whittaker won het eerste seizoen van “The Smashes” als welterweight en kon deze lijn succesvol doorzetten in de UFC. Nadat de 22-jarige Aussie de finale won, sloeg hij TUF 16 winnaar Colton Smith TKO in de derde ronde.

Naast de main event werd ook al eerder bekend gemaakt dat TUF 17 winnaar Kevin Gastelum zal verschijnen op het event. Hij gaat een gewichtsklasse lichter vechten op welterweight tegen Paulo Thiago. Het eerder vermeldde gevecht tussen Robert McDaniel en Magnus Cedenblad klopt niet, want McDaniel gaat het tegen Brad Tavares opnemen op hetzelfde event. Het laatste gevecht dat bekend is gemaakt zal gaan tussen Justin Edwards en debutant Brandon Thatch.