UFC on FOX 9: Resultaten en discussie

0
717
© MMAjunkie
© MMAjunkie
© MMAjunkie

UFC on FOX 9 was een event voor de lichtere gewichtsklasses. Welterweights Court McGee en Ryan LaFlare op welterweight waren de grootste vechters, terwijl de main card juist van zwaar naar licht ging met de main event event voor de UFC Flyweight Championship tussen Joseph Benavidez en kampioen Demetrious Johnson. Dat gevechten bij de zwaardere gewichtsklassen sneller eindigen, bleek ook uit dit event. Maar drie gevechten eindigden voortijdig, hoewel de co-main event (bantamweight) en main event (flyweight) wel twee van deze gevechten waren. Het derde event in drie weken was niet slecht met een uitbundig publiek in Sacramento die twee van ‘hun’ vier Alpha Male-vechters zag winnen.

Michael McDonald vs. Urijah Faber
De veteraan tegen het talent. Een wilde zwaai van McDonald wordt in de eerste vijftien seconden al gelijk door Faber omgezet in een takedown. In zijn gevaarlijke guard kan McDonald de linkerarm van Faber onschadelijk maken door hem vast te klemmen met zijn been, waarna “The California Kid” hem los probeert te krijgen met een slam, maar toch blijft de arm op zijn plaats. Na een halve minuut laat McDonald de arm los, maar desondanks houdt Faber moeite om ground-and-pound te plaatsen. Zijn armen raken vaak de grond in plaats van op het lichaam van McDonald, maar gevaar blijft hierbij uit. Na drie minuten in de eerste ronde brengt scheidsrechter Herb Dean het gevecht weer staande waar niet veel trappen of stoten gegooid worden. Een wilde rechterstoot van Faber komt half aan, maar met de clinch blijft McDonald uit de problemen. Een harde stoot naar het lichaam van “The California Kid” komt echter wel goed aan. De bewegelijke Faber blijft problemen zorgen voor McDonald en zorgt ervoor dat hij weinig stoten gooit en raakt. Met een rake linkerstoot van Faber eindigt de eerste ronde.

De tweede ronde begint hetzelfde met de bewegelijke en agressievere Faber die het heeft in handen neemt over het gevecht. Hiermee kan hij verschillende stoten en opvallend veel trappen gooien met weinig antwoorden van McDonald. Na een minuut komt er een korte onderbreking voor een trap in het kruis door Faber. Kort na de onderbreking kan Faber opnieuw een harde rechterstoot raken die duidelijk effect heeft. McDonald moet op de verdediging, maar sust de storm van Faber door een harde stoot naar het lichaam. Hierna komt hij een beetje meer in het gevecht en kan hij ook meer stoten en trappen plaatsen, maar geen gevaarlijke. Een trap naar het hoofd komt wel goed aan voor McDonald, maar op het moment dat hij wil profiteren moet hij weer in de verdediging door een stoot van Faber die goed aankomt. Met veel ren en vliegwerk krijgt Faber McDonald met twee stoten neer, waarna Faber een bekende guillotine choke probeert. Na iets meer dan tien seconde in de verwurging moet McDonald afkloppen.
Urijah Faber verslaat Michael McDonald via submission (guillotine choke), 3:22 in de tweede ronde

Demetrious Johnson vs. Joseph Benavidez
De main event van de avond is kort. Johnson begint zoals verwacht er bewegelijk, terwijl Benavidez bekeken begint. In de eerste minuut rake beide mannen niet heel veel stoten of trappen en kan Benavidez een poging van Johnson om het gevecht naar de grond te brengen stoppen. Benavidez moet het hebben van korte explosieve aanvallen, terwijl “Mighty Mouse” constant in beweging blijft en steeds in-en-uit stoten en trappen doet die Benavidez countert. Echter is het gevecht na een harde rechterstoot van Johnson na iets meer dan twee minuten over en ligt Benavidez compleet bewusteloos op het canvas. De ground-and-pound die erna volgt is totaal overbodig.
Demetrious Johnson verslaat Joseph Benavidez via knock-out, 2:08 in de eerste ronde

De volledige resultaten:
Main Card:
Demetrious Johnson verslaat Joseph Benavidez via knock-out in de eerste ronde
Urijah Faber verslaat Michael McDonald via submission (guillotine choke) in de tweede ronde
Chad Mendes verslaat Nik Lentz via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Joe Lauzon verslaat Mac Danzig via unanimous decision (3X 30-27)

Prelims op Fox Sports 1:
Ryan LaFlare verslaat Court McGee via unanimous decision (3X 29-28)
Edson Barboza verslaat Danny Castillo via majority decision (2X 29-28, 1X 28-28)
Bobby Green verslaat Pat Healy vis unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Zach Makovsky verslaat Scott Jorgensen via unanimous decision (3X 30-27)
Sam Stout verslaat Cody McKenzie via unanimous decision (3X 30-27)
Abel Trujilo verslaat Roger Bowling via TKO in de tweede ronde

Prelims op Facebook/YouTube/UFC.com:
Alptekin Ozkilic verslaat Darren Uyenoyama via split decision (1X 30-27, 1X 29-28, 1X 28-29)

Andere hoogtepunten/dieptepunten
De shorts van Cody McKenzie had nog een prijskaartje eraan hangen. Ook de zakken vielen op.

Vooral Isaac Vallie-Flagg ‏was niet onder de indruk van de shorts van UFC-collega McKenzie.

Een goede start aan de UFC-loopbaan van Zach Makovsky met een overwinning op Scott Jorgensen. Hoe ver kan “Fun Size” komen in de UFC?

De trappen naar het been van Edson Barboza doen al zeer om te zien en horen.

Een goede overwinning voor Ryan LaFlare. Winnen van Court McGee op welterweight doen niet veel andere vechters na.

Bewoners van Sacremento houden van Urijah Faber.

Wat een kampioen is Demetrious Johnson. Tegen degene waarvan velen dachten dat diegene hem kon verslaan via knock-out, slaat hij juist knock-out in de eerste ronde.

Dat het respect tussen Urijah Faber en Michael McDonald groot is werd na het gevecht wel duidelijk. Ook vooraf was de sfeer goed bleek!

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Fight of The Night: Edson Barboza vs. Danny Castillo
Knockout of The Night: Demetrious Johnson
Submission of the Night: Urijah Faber