UFC on FOX 7 voegt Henderson-Melendez, Cormier-Mir toe

0
463

De UFC blijft doorgaan met sterke UFC cards op FOX plaatsen. Volgende week zaterdag zal de zesde keer zijn dat UFC op “big FOX” verschijnt met namen als Rampage Jackson, Demetrious Johnson en Donald Cerrone. UFC on FOX 7 belooft ook een sterke card te worden met al drie gevechten bevestigd voor het event.

De main event zal een “Champion vs. Champion” match zijn tussen de UFC lightweight champion Benson Henderson, die op UFC on FOX 5 zijn titel verdedigde in de main event, en Strikeforce lightweight champion Gilbert Melendez. “El Nino” hoopt in de HP Pavilion in San Jose, a.k.a. The Shark Tank, op 20 april de UFC titel te winnen. De HP Pavilion staat bekend als het huis van Strikeforce. De inmiddels verdwenen organisatie hield vijftien van zijn 63 events in die arena. Na een handtekening te hebben gezet onder een nieuw contract voor acht gevechten, ging Henderson er al vanuit dat Melendez zijn volgende tegenstander zou worden. Beide vechters hebben een verleden als WEC lightweight champion.

Daniel Cormier, ook uit Strikeforce, zal het gevecht krijgen waar hij om vroeg op het laatste Strikeforce event van afgelopen zaterdag. “DC” vroeg na zijn overwinning op Staring om een gevecht met Mir, nadat de voormalig UFC heavyweight champion geblesseerd uitviel in aanloop naar een eerder gepland gevecht met Cormier. Door die blessure, en een blessure aan Luke Rockhold, haalde Strikeforce in november de stekker uit een event van Strikeforce. Mir zal voor het eerst de octagon instappen na zijn verloren gevecht op UFC 146 in mei 2012 toen hij tegen Junior dos Santos vocht voor de UFC heavyweight champion.

Naast deze twee gevechten tussen UFC en Strikeforce vechters zullen welterweights Dan Hardy en Matt Brown het ook tegen elkaar opnemen. Dan Hardy maakte in december bekend dat hij open stond voor een gevecht met “The Immortal”. Brown was ook enthousiast over een gevecht met de Engelsman, maar vroeg oorspronkelijk om een gevecht in Japan op UFC on Fuel TV 8. Hiermee moest de UFC Matt Riddle teleurstellen die ook om een gevecht met Hardy vroeg, maar Hardy had geen zin om op het aankomende event in Engeland te vechten.

Om zich bij het ‘Strikeforce vs. UFC’ feest toe te voegen heeft Luke Rockhold bekend gemaakt een gevecht met Costa Phillipou te zien zitten voor het event. Dit heeft hij bekend gemaakt aan MMAfighting.com.

“I think Costa Philippou makes the most sense right now. He’s coming off a win, and I think he’s a good opponent. Let’s get it on at [UFC on FOX 7].”