UFC on FOX 7 krijgt Josh Thomson tegen Nate Diaz

0
709

De UFC heeft de volgende UFC vs. Strikeforce match toegevoegd aan UFC on FOX 7. UFC lightweight Nate Diaz zal Josh Thomson terug in de UFC verwelkomen. Dit gevecht zal op 20 april in de HP Pavilion in San Jose plaatsvinden.
http://www.mmaplanet.nl/wp-admin/users.php
Diaz zal voor het eerst vechten sinds hij zijn titelgevecht verloor van UFC lightweight champion Benson Henderson op UFC on FOX 5. Dit gevecht verloor hij via unanimous decision na drie keer op een rij te hebben gewonnen. De Rus Khabib Nurmagomedov daagde de vechter uit Stockton uit na zijn overwinning op Thiago Tavares op UFC on FX 7, maar Dana White maakte als reactie bekend dat hij al een gevecht voor Diaz in gedachten had.

Dit gevecht is dus tegen Thomson die voor de tweede keer bij de UFC onder contract staat. Thomson vocht drie keer eerder in de UFC. Op UFC 44 won hij van Gerald Strebendt waarna op hij UFC 46 won van Hermes Franca. Zijn laatste gevecht vocht hij op UFC 49 tegen Yves Edwards die hem erg hard knockout trapte. Hierna vertrok Thomson uit de UFC waarna hij terecht kwam in Strikeforce.

Thomson vocht drie keer eerder tegen Diaz’ teamgenoot Gilbert Melendez. In Strikeforce vochten “El Nino” en “The Punk” om de Strikeforce lightweight title waarbij Melendez twee keer won en Thomson een keer. Vooral het laatste gevecht was een close gevecht waarbij Melendez via split decision won op Strikeforce: Barnett vs. Cormier in mei 2012. Melendez zal in de main event van UFC on FOX 7 aantreden tegen Henderson, de vorige tegenstander van Diaz.

Naast deze twee gevechten op lightweight zullen ook Daniel Cormier en Frank Mir het tegen elkaar opnemen. De drie gevechten lijken deel uit te maken van een complete card vol Strikeforce vs. UFC gevechten. De HP Pavilion in San Jose was de vroegere thuisbasis van Strikeforce en was erg populair bij de lokale bevolking met veel vechters die trainen in de omgeving zoals Thomson en Melendez.

Ook Matt Brown en Dan Hardy lijken het tegen elkaar op te nemen, maar dit gevecht is nog niet officieel.