UFC on FOX 6: Resultaten en discussie

4
615


Bijna een jaar na UFC on FOX 2 keerde de UFC gisteren terug naar de United Center in Chicago voor het zesde UFC on FOX event. Dit keer wel met een titelgevecht en dit keer een veel interessantere main card met twee goede stoppages en twee gevechten die naar een decision gingen die zeker het kijken waard waren.

Donald Cerrone vs. Anthony Pettis
De status van number 1 contender was de inzet van de grudgematch tussen “Cowboy” en “Showtime”. Pettis, die al twee titelgevechten aan zich voorbij zag gaan, zette vanaf het begin van het gevecht de toon met een harde rechterstoot op de kin van Cerrone. Cerrone zou echter geen krimp geven en counterde goed met zijn eigen strikes. Pettis zou typische showtime moves doen, zoals alleen hij die kan, zoals een trap die je alleen in Capoeira en een knie naar de kin van Cerrone via de kooi. Het begin van het einde zou echter komen met een harde trap naar de lever van Cerrone die daarna naar zijn knieën zakte. Pettis kon het vanaf daar simpel afmaken met een paar strikes voordat de scheidsrechter er een eind aan maakte. Dana White was ook overtuigd en Pettis lijkt de winnaar van Henderson vs. Melendez te krijgen.
Anthony Pettis verslaat Donald Cerrone via TKO, 2:35 in de eerste ronde

Quinton “Rampage” Jackson vs. Glover Teixeira
Rampage’s laatste gevecht in de UFC. Aan de weigh-ins af te leiden was hij erg fit en leek hij erop gebrand om de UFC goed te verlaten. Teixeira zou hier echter een stokje voor steken. De Braziliaan had bijna het hele gevecht de overhand met name door de goede mix strikes en takedowns. Jackson begon scherp en ging vanaf de eerste seconde voor de kill. Een vroege takedown van de Braziliaan zou zijn tegenstander snel op zijn rug brengen, maar hij zou snel weer opstaan. Opvallend waren de legkicks van Jackson, een wapen die hij normaal gesproken niet in zijn arsenaal heeft zitten. Teixeira kon echter de strikes goed met takedowns afwisselen waardoor hij steeds makkelijk kon scoren. Aan het einde van de eerste ronde sloeg hij Rampage zelfs naar de grond, maar die werkte zich er echter snel van ervan af waardoor hij het einde van de ronde halen. Teixeira begon de tweede ronde met opnieuw een takedown waarna Rampage gefrustreerd zou raken. Hij kon weer op zijn voeten komen en zou met een paar uppercuts het publiek weer achter zich krijgen. Hij zou echter vermoeid raken waardoor het steeds makkelijker werd voor de Braziliaan om stoten uit te delen en takedowns te doen. De derde ronde begon dan ook weer met een takedown van Teixeira, waarna het publiek ging joelen. Het gevecht vervolgde snel weer op de voeten, waar de Braziliaan verder zou gaan met scoren. Rampage moest voor de KO gaan, maar kon deze niet krijgen. Teixeira eindigde het gevecht met opnieuw een takedown waardoor hij het gevecht in zijn voordeel zou bepalen.
Glover Teixeira verslaat Quinton “Rampage” Jackson via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)

Demetrious Johnson vs. John Dodson
Na de light heavyweights in de co-main event zouden de flyweights de avond afsluiten in de main event. Vanaf het begin zou Johnson naar voren gaan, waardoor Dodson met counter strikes zijn punten kon pakken. Aan het einde van de ronde kon Johnson echter toch de takedown krijgen door Dodson op te tillen, maar de ronde zou duidelijk naar “The Magician” gaan. In de tweede ronde zou het echter interessant worden door de harde counterstrikes van Dodson. Hiermee zou hij zijn tegenstander tot twee keer toe naar de grond brengen, maar kon het echter niet afmaken. Johnson zou echter doorgaan met druk zetten en het tempo bepalen door strikes en takedowns met elkaar af te wisselen. Dit leverde vanaf de derde ronde resultaat op doordat Dodson’s tempo zou afnemen. Dit zou doorgaan in de vierde ronde waar “Might Mouse” zijn tegenstander tegen de kooi had en met velen knieën punten zou scoren. Een knie was illegaal doordat Dodson zijn hand op de grond had, maar hier zou geen straf voor volgen. In de vijfde ronde kon Johnson het gevecht naar zich toe trekken door veel gebruik van de muay thai clinch waaruit hij veel strikes kon landen. Uiteindelijk zou Johnson het gevecht eindigen met 127 significant strikes, terwijl Dodson er 57 had plus een bebloed en opgezwollen gezicht.
Demetrious Johnson verslaat John Dodson via unanimous decision (2X 48-47, 1X 49-46)

De volledige resultaten:
Main Card:
Demetrious Johnson verslaat John Dodson via unanimous decision (2X 48-47, 1X 49-46)
Glover Teixeira verslaat Quinton “Rampage” Jackson via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Anthony Pettis verslaat Donald Cerrone via TKO in de eerste ronde
Ricardo Lamas verslaat Erik Koch via TKO in de tweede ronde

Prelims op FX:
TJ Grant verslaat Matt Wiman via KO in de eerste ronde
Clay Guida verslaat Hatsu Hioki via split decision (28-29, 30-27, 29-28)
Pascal Krauss verslaat Mike Stumpf via unanimous decision (3X 30-27)
Ryan Bader verslaat Vladimir Matyushenko via submission (guillotine choke) in de eerste ronde
Shawn Jordan verslaat Mike Russow via TKO in de tweede ronde
Rafael Natal verslaat Sean Spencer via submission (arm-triangle choke) in de derde ronde

Prelims op Facebook:
David Mitchell verslaat Simeon Thorensen via unanimous decision (3X 30-27)

Andere hoogtepunten/dieptepunten
TJ Grant is een beest

Ben ik de enige die vind dat Hioki gewonnen had?

Is dit echt de laatste keer dat Rampage in de UFC vecht?

Het resultaat van ellebogen van Ricardo Lamas:

Opnieuw een titelgevecht die langer dan drie ronde duurde. De laatste die minder dan drie rondes nodig had was op UFC 148, Anderson Silva vs. Chael Sonnen 2 in juli 2012. Veel gebruik dus van de extra ‘championship rounds’.

Ryan Bader scoorde de snelste submission UFC light heavyweight geschiedenis met zijn guillotine choke binnen 50 seconde.

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Fight of the Night: Demetrious Johnson vs. John Dodson
Knockout of the Night: Anthony Pettis
Submission of the Night: Ryan Bader

4 COMMENTS

 1. Het laatste gevecht van Jackson wat uiteindelijk niet doorging zou ook daadwerkelijk het laatste gevecht zijn voor zijn retirement.
  Maar afgelopen gevecht heb ik er niets over gehoord.
  (hij staat toch wel 7-5 in de UFC)

  Ryan Bader heb ik altijd al een toffe gast gevonden. Na zijn verlies tegen Machida is hij wel verder onderaan in de lijst gezakt. Maar met deze geweldige submission verdient hij zeker extra credits.

  Om nog even terug te komen over dat main event, 5 round fight, Zal ik eerlijk zijn dat ik vaak liever zit te kijken naar de pre-lims dan naar het Main Event.
  Daar gebeurd vaak te weinig, ze vechten te voorzichtig en nemen weinig risico’s omdat er teveel op het spel staat.
  Knockout of the night zie je ook bijna nooit in het main event zitten.
  Jullie mening ?

 2. Ik denk dat je minder finishes in de mainevent ziet omdat het verschil tussen beide vechters minimaal is. Hoe beter je tegenstander is hoe moeilijker hij te finishen is. Tenzij je natuurlijk zo goed als Anderson Silva bent.

  Verder vind ik het niet erg dat Rampage stopt, ik werd een beetje moe van al het gezeur, het lijkt me dat hij genoeg verdient, Dana had het over 15,2 mil, dat zou meer dan 1mil per gevecht zijn.

  Op naar ufc 156, misschien wel de kaart van het jaar! Overeem en natuurlijk José Aldo van Frankie Edgar (fight of the year?)

  • UFC 156 heeft inderdaad een mooie kaart.
   Waarom verwacht jij dat Aldo en Edgar het gevecht van het jaar gaat worden?

   Het is nog vroeg in het jaar en er staan ook nog gevechten van
   Handerson vs Melendez
   Jones vs Sonnen

   Er zal vast nog wat moois komen van Anderson Silva, The Reem en GSP.
   (erg main stream haha)

   • Ik verwacht niet dat er iemand wordt gefinished, en ik denk nog steeds dat Edgar beter is dan Henderson. Ik verwacht 5 rondes nonstop actie, knockdowns, takedowns and flighing knees. Dit is de beste tegenstander doe Aldo ooit heeft gehad en vise versa.
    Ik denk wel dat Aldo wint via decision 2x 48-47 en 1x 49-46.

    De andere gevechten die je noemde zie ik anders eindigen, Sonnen zie ik gefinished worden in de tweede ronde en ik denk niet dat hij veel schade bij Jones doet. Anderson wint toch wel zo’n beetje alles in dominantie versie, dus die zie ik geen fight of the year winnen, tenzij hij een 5 round war met Weidman heeft.

    En Overeem zijn gevechten zijn kort en krachtig of lang en lelijk (tegen Werdum)