UFC 156: Resultaten en discussie

5
782


Eén van de spectaculairste cards in de UFC geschiedenis werd verwacht, maar liep helaas teleurstellend af. Hoewel zes van de elf gevechten, waaronder vier op de main card, naar de jury gingen en drie Strikforce vechters succesvol debuteerden, waren het de Brazilianen op de main card die voor een Braziliaans feestje zorgde. De grootste winnaar was ongetwijfeld Antonio “Big Foot” Silva die een erg tegenvallende Alistair Overeem TKO sloeg in de derde ronde na twee rondes achterstand. Hoewel hij werd gezien als een tussenstation voor Overeem en grote underdog was kostte het hem precies 25 seconde in de laatste ronde om de Nederlander knockout te slaan en de titelaspiraties van “The Demolition Man” voorlopig koud te maken.

Alistair Overeem vs. Antonio Silva
De eerste ronde begon met veel clinchwerk van beide vechters. In de eerste clinch Overeem gooide nog een paar knieën om nog enige schade te maken, waarna hij beide het splitsen van de tweede clinch nog een rechterstoot gooit. Het clinchwerk zou nog enige tijd vervolgen tegen de kooi waar “The Demolition Man” punten kon scoren. Overeem leek erg zelfverzekerd en hield zijn handen zelfs bij zijn middel wat erg uitnodigend was voor zijn tegenstander. Maar Silva deed er niets mee wat voor een erg saaie eerste ronde zorgde. In de tweede ronde kon Overeem een takedown scoren waarna hij in side control eindigde. Na een paar ellebogen van Silva verplaatst hij zich naar de guard van zijn tegenstander. Van die positie kon Overeem voor schade zorgen met harde strikes naar het lichaam. Met nog dertig seconde te gaan liet Herb Dean ze opstaan waarna Overeem nog met een knie voor schade kon zorgen. Silva moest alles op alles gooien om zijn tegenstander in de laatste ronde te stoppen. Met zijn grote vuisten kon hij Overeem goed raken waarna hij kon capituleren. De Braziliaan rook bloed en de Nederlander was duidelijk aangeslagen. Een trap naar het hoofd zou het begin voor het einde zijn waarna “Big Foot” met zijn XXL handen en ellebogen los zou gaan. Overeem zou snel naar zijn knieën zakken waarna Herb Dean er een einde aan zou maken. Silva zei nog het één en andere waarna Dean de reus letterlijk weg moest trekken. Op de post fight persconferentie zei de Braziliaan nog niet genoeg gehad te hebben en iets in de zin van “Let’s go, come fight. LET’S GO! I want to fight more” geroepen te hebben.
Antonio Silva verslaat Alistair Overeem via TKO, 0:25 in de derde ronde


Rashad Evans vs. Antonio Rogerio Nogueira
Nogueira en Evans zou de teleurstelling van de avond worden. De vechters zouden in de eerste ronde staand beginnen waarna het een groot aftastproces zou worden. In de eerste twee minuten zou bijna niets gedaan worden waarna Evans een headkick naar Nogueira zou gooien. Nogueira zou nog een linkerstoot gooien, maar beide vechters zouden snel naar achtergaan als diens tegenstander naar voren leek te gaan. Met nog 40 seconde te gaan zou Evans nog een takedown scoren, waarna Nogueira het snel weer naar de voeten bracht. Ronde 2 zou veel van hetzelfde zijn met Nogueira die de druk op zou voeren. Er werden geen combo’s gegooid en als er wat landde, dan was het meestal één stoot of trap en meer niet. Evans kon een 1-2 combo maken waarna Nogueira kon een harde trap naar het lichaam plaatste. Evans zou weer voor een takedown gaan maar de Braziliaan kon snel weer naar zijn voeten komen en een paar stoten gooien. Ronde 3 zou meer van hetzelfde zijn: kijken, kijken en aftasten. Het enige noemingswaardige was een vinger in het oog van Nogueira waarna de dokter erbij gehaald moest worden. De Braziliaan kon echter verder en zou de druk aanhouden op “Suga” waardoor hij de derde ronde kon winnen. Evans kon nog wel een takedown scoren, maar opnieuw zou Nogueira het snel weer naar de voeten brengen.
Antonio Rogerio Nogueira verslaat Rashad Evans via unanimous decision (3X 29-28)

Jose Aldo vs. Frankie Edgar
De eerste ronde was duidelijk voor de huidige kampioen. Aldo kon scoren met legkicks en precieze jabs maar die zouden de voormalig lightweight champion niet in gevaar brengen. In de tweede ronde begon Edgar agressief met vele stoten, maar Aldo kon door goede bewegingen en vele counters punten blijven scoren. Ook de legkicks bleven effectief en brachten Edgar zelfs naar de grond. Desondanks bleef “The Answer” naar voren gaan en het tempo hoog houden. Edgar kon een legkick vangen en het snel naar de grond brengen, maar zou geen grote schade aanbrengen. In de derde ronde legde Aldo het tempo lager en Edgar ging op zoek naar de takedown. Edgar bleef drukken maar de kampioen bleef punten scoren mede door een frontkick naar het gezicht van zijn tegenstander. “The Answer” bleef desondanks komen met stoten en trappen en zou een paar goede tikken uitdelen. In de vierde ronde zou Edgar het gevecht overnemen kon hij openen met een takedown die Aldo even van zijn voeten zou brengen. De Braziliaan kon weer opstaan en het naar de kooi brengen. Vanaf deze positie kon Edgar knieën gooien en schade brengen aan de benen van Aldo. De laatste ronde zou uitslag moeten brengen en Edgar ging er gelijk agressief in. Aldo gooide er twee jabs in waarna hij een single leg takedown van Edgar ontwijkt. Edgar bleef echter drukken en strikes gooien, maar echte schade zou deze nooit maken. Aldo bleef scoren met counterstrikes en strikes ontwijken. Met nog twee minuten te gaan kon Edgar Aldo echter een paar keer raken en schade aanrichten. Aldo sloot af met een superman punch a la Anthony Pettis via de kooi waarna de tijd erop zat.
Jose Aldo verslaat Frankie Edgar via unanimous decision (2X 49-46, 1X 48-47)

De volledige resultaten:
Main Card:
Jose Aldo verslaat Frankie Edgar via unanimous decision (2X 49-46, 1X 48-47)
Antonio Rogerio Nogueira verslaat Rashad Evans via unanimous decision (3X 29-28)
Antonio Silva verslaat Alistair Overeem via TKO in de derde ronde
Demian Maia verslaat Jon Fitch via unanimous decision (3X 30-27)
Joseph Benavidez verslaat Ian McCall via unanimous decision (3X 29-28)

Prelims op FX:
Evan Dunham verslaat Gleison Tibau via split decision (29-28, 28-29, 29-28)
Tyron Woodley verslaat Jay Hieron via KO in de eerste ronde
Bobby Green verslaat Jacob Volkmann via submission (rear naked choke) in de derde ronde
Isaac Vallie-Flagg verslaat Yves Edwards via split decision (29-28, 28-29, 29-28)

Prelims op Facebook:
Dustin Kimura verslaat Chico Camus via submission (rear naked choke) in de derde ronde
Francisco Rivera verslaat Edwin Figueroa via TKO in de tweede ronde

Andere hoogtepunten/dieptepunten
“Big Foot” was erg blij met zijn overwinning en wreef het nog een beetje in bij de Nederlander achteraf op Twitter:

Anthony Pettis mag dan wel de number 1 contender voor de UFC lightweight title zijn, aan Dana White heeft hij gevraagd om een titelgevecht met Jose Aldo voor de UFC featherweight titel.

Nu we het toch over titelgevechten hebben, Junior dos Santos wil er ook één.

Demian Maia en Joseph Benavidez waren overtuigend, zijn zij klaar voor een nieuw titelgevecht?

Zullen de Strikeforce debutanten (Woodley, Green en Vallie-Flagg) een naam kunnen maken in de UFC?

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Fight of the Night: Jose Aldo vs. Frankie Edgar
Knockout of the Night: Antonio Silva
Submission of the Night: Bobby Green

5 COMMENTS

 1. Ik vond het zeker geen verkeerde kaart. Wel weinig finishes inderdaad. Overeem stelde erg teleur, maar vooral vanwege zijn arrogante en hersenloze houding. Met zo veel ervaring zou je toch denken dat hij ten alle tijden zou dekken? Stiekem voelde ik grote vreugde toen Bigfoot hem out knockte. Hij mag van mij weg blijven of heel nederig terugkomen.

  Verder was de main event erg goed, maar een Aldo vs Pettis daar krijg ik kippevel van. Ik vind een JDS vs Velasquez ook prima!

  O en Bobby Green.. die kerel gaat nog wel wat moois doen in de UFC!

 2. Ik had wel redelijke mixed feelings over het verlies van Overeem. Gezien hij zo ongelooflijk arrogant en dom vocht, was ik blij dat ie neerging. Maar het blijft een NL’er in de UFC, dus toch wel jammer. Hopelijk zal z’n trainer hem even flink terug naar de aarde brengen nu.

  Verder moet ik zeggen dat ik de main card na dat gevecht aardig gefwd heb.

 3. Vond het een goede card!

  Jammer dat Ian McCall verloren heeft, Het was een mooi gevecht en ik had eigenlijk gedacht dat McCall het wel in zich had om een mooi title fight te vechten tegen Johnson.

  Toch tof dat Nogueira gewonnen heeft! na zijn winst tegen Tito heeft hij toch een jaar niets gedaan. Light Heavyweight blijft een interessant gewicht met veel vechters die van mij wel een title fight verdienen.

  Overeem vs Bigfoot Silva, Heb ik het nou verkeerd of is Overeem nou gewoon verslagen door zijn eigen ego?
  Bigfoot is natuurlijk een geweldige vechter. Maar zo als dit had ik het niet verwacht.
  Overeem leek in de 3de ronde al aardig moe te zijn, en bewoog niet heel snel meer. en zn armen waren wel heel laag!
  Helaas of niet. Ik was onpartijdig 🙂

  Aldo vs Edgar, Wat een gevecht! vooral de laatste 2 rondes. en de superman punch die Aldo op het eind deed!
  Close call, Hoopte voor het gevecht dat Edgar zou winnen. Maar Aldo is een terechte winnaar!

  Wat een bullshit over JDS. Hij verdient het niet eens om een title shot tegen valesquez te vechten.
  Hooguit eentje tegen Bigfoot, en als Bigfoot wint mag hij tegen valesquez vechten voor een title.

  + 1 voor Silva en de krokodil.